Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

9. konjske dirke Imeno 2015 v znamenju dežja (foto)


konjske_dirke_imeno_2015_1Minulo soboto so na hipodromu v Imenem potekale tradicionalne, že devete konjske dirke, ki so jih, kot vselej do sedaj, organizirali člani Konjenice Virštanj Obsotelje, skupaj s KD Šmarje pri Jelšah. Tudi letos je dež krojil usodo dirk, posledično je bil program nekoliko okrnjen. Kljub zelo slabim vremenskim pogojem so bile uspešno izpeljane vse dirke, razen dvoboja med organizatorji. 

Kmalu po 13. uri so se tradicionalno pričele letošnje dirke, ki jih je tudi tokrat spremljalo nekaj sto obiskovalcev. Program je obsegal pararelno spretnostno jahanje med ovirami, galopske dirko ponijev, galopski dirki rekreativnih konj, galopsko dirko arabskih konj, galopsko dirko hladnokrvnih konj, galopsko dirko športnih konj, galopske dirke polnokrvnih konj, ter galopski dirki arabskih konj.

Rezultate tekmovanj si lahko ogledate na tej povezavi (klik!)

konjske_dirke_imeno_2015_2

Kljub dežju so se obiskovalci tudi letos lahko okrepčali s pijačo in jedačo, prisotni so bili miniaturni konji in poniji, ljubitelji konj, rekreativni in profesionalni jezdeci, so si lahko na stojnicah kupili opremo za jezdenje in prosti čas. Spremljevalni program je sicer obsegal vožnje s kočijami, konjsko tombolo, jahanje ponijev, zvečer pa je potekala velika zabava z ansamblom Pajdaši.

Vabljeni k ogledu spodnjih fotografij z dogodka.

eH, foto: Karmen Cvirn