Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odsek kolesarske steze Aqualuna-Podčetrtek predan namenu (foto in video)


kolesarska_steza_aqualuna_1V soboto opoldan je pri Termalnem parku Aquluna v Podčetrtku potekala slovesnost simbolične predaje namenu odseka kolesarske steze med Termalnim parkom Aqualuna in Podčetrtkom. Šlo je za svečano odprtje četrtega odseka kolesarske trase med Rogaško Slatino in Bistrico ob Sotli, ki meri natanko 2535 metrov v vrednosti 316.023,06 evra, katerega pretežni del (skoraj 270 tisoč evrov) je sofinancirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Odprtje je potekalo tudi v okviru dneva šola, ki so ga ta dan praznovali učenci in učitelji OŠ Podčetrtek, na odprtju pa so bili prisotni župan Peter Misja, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek; mag. Stanislav Zotlar, vodja Prometnotehničnega sektorja Ministrstva za infrastrukturo; Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije, Direkcija za infrastrukturo, županja in župani sosednjih občin, udeleženke in udeleženci dneva šole OŠ Podčetrtek in ostali gostje.

kolesarska_steza_aqualuna_2

Povezovalec programa in ravnatelj OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik je v nagovoru izpostavil, da so v okviru dneva šole učenci in učitelji realizirali več ciljev. Med drugim so se spomnili 10. maja 1945 in se s tem poklonili žrtvam ob koncu vojne ob spoznanju, kako nesmiselna in grozna je vojna in ob opominu, da se kaj takšnega ne bi smelo nikoli več zgoditi. Poleg tega so uresničili projekt “druženja več generacij” (otroci – starši – učitelji – sorodniki…), s pohodom in kolesarjenjem pa so vzpodbujali zdravi načina življenja, blažili pretirano tekmovalnost in individualizem, ob koncu pa so se skupaj udeležili otvoritve kolesarke steze med Termalnim parkom Aqualuna in Podčetrtkom.

Knjižni nagradi sta iz rok župana Petra Misje prejeli družini Jereb in Govedič.
Knjižni nagradi sta iz rok župana Petra Misje prejeli družini Jereb in Govedič.

Župan Misja je pred otvoritvijo razdelil knjižne nagrade iz slovenske literarne zakladnice dvema najštevilčnejšima družinama, ki sta se udeležili pohoda ali kolesarjenja. Nagradi sta prejeli 5-članski družini Jereb in Govedič. Petošolci OŠ Podčetrtka so s pomočjo razredničarke Zvonke Vodeb napisali pesem – Kolesarska, učenci POŠ Pristava pri Mestinju pa so pod mentorstvom učitelja Marjana Petauerja predstavili nekaj kolesarskih spretnosti.

kolesarska_steza_aqualuna_4

Po še zadnjem glasbenem vložku OPZ in MPZ OŠ Podčetrtek, ki deluje pod vodstvom Mihaele Pihler, je sledila simbolična vožnja po kolesarski stezi, na čelu katere so bili župan občine Podčetrtek Peter Misja, mag. Stanko Zotler in župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Za njimi so se vožnje udeležili tudi ostali številni kolesarji vseh starosti.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, v spodnjih video posnetkih pa lahko prisluhnete nagovoroma župan občine Podčetrtek Peter Misja in mag. Stanislav Zotlarja.

v/t/f: eH

S KOZJANSKO.INFO NA ŠPORTNE IGRE V ŠENJUR BREZPLAČNO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si prvim 6 naročnikom ponujamo brezplačno prijavnino za enega od naslednjih športov: tenis, balinanje, badminton in namizni tenis.

Brezplačno prijavnino naročite tukaj: