Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo v kino Šmarje: 3 filmske uspešnice, risanka in dokumentarec – brezplačne vstopnice


images_slike3_ured5_smarje_kino-smarje1Kino je ponovno IN! Prenovljena dvorana kina Šmarje pri Jelšah z najsodobnejšo tehnologijo za popoln filmski užitek, tudi v 3D tehniki, s svežimi filmi in z najnižjimi cenami vstopnic v Sloveniji je mesto zabave prijetnih vikend večerov.

Tokrat si v kinu Šmarje lahko ogledate naslednje fikme: biografski film Velike oči, triologijo Razcepleni: Neupogljivi, francosko komično dramo Gemma Bovery, risanko Domov ter dokumentarni film Citizenfour.

 

Petek, 24. april 2015, ob 20. Uri – VELIKE OČI

film-l11160-1-Velike-ociLeto: 2014
Država: ZDA

Filmski žanr: Drama, biografski film

Režija: Tim Burton
Igrajo: Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter, Danny Huston

Biografska drama o vzponu slikarke Margaret Keane, ki je v 50. letih prejšnjega stoletja doživela velik sloves, in se posledično soočila z pravnimi spori s svojim možem, ki si je prisvojil njena umetniška dela.

Sobota, 25. april 2015, ob 18. Uri – TRILOGIJA RAZCEPLENI: NEUPOGLJIVI

film-l11457-1-Trilogija-Razcepljeni-NeupogljiviLeto: 2015
Država: ZDA

Filmski žanr: Znanstvena fantastika, akcijski film

Režija: Robert Schwentke
Igrajo: Shailene Woodley, Theo James, Miles Teller, Ansel Elgort

Potem ko jih razkrinkajo kot Razcepljene – tiste, ki se ne prilegajo definiciji petih družbenih razredov oziroma ločin – se Tris (Shailene Woodley) in Štirica (Theo James) znajdeta na begu pred Jeanine (Kate Winslet), oblastiželjno voditeljico Eruditov. Medtem ko izdajalski Herosi pod Jeanininim poveljstvom rovarijo po zatiranem Chicagu in zajemajo Razcepljene, se Tris in Štirica podata prek mesta v upanju, da zaveznike najdeta med Asketi, Veritisti, Herosi in Agapejci kot tudi med uporniško in obubožano množico tistih, ki ne pripadajo nobeni ločini. Tris, čeprav je strta in jo kljuva krivda zaradi smrti njunih družin in prijateljev, skuša odkriti skrivnost, za katero sta bila njena starša pripravljena umreti – skrivnost, ki je tudi razlog, da Jeanine ne izbira ciljev, da bi zajela Tris. Ker noče več povzročati gorja svojim ljubljenim, se Tris v vrsti domala nemogočih izzivov sooči s svojimi najglobljimi strahovi, saj namerava poiskati resnico o preteklosti – in s tem tudi prihodnosti – njihovega sveta.

Sobota, 25. april 2015, ob 20. Uri – GEMMA BOVERY

film10923-Gemma-BoveryLeto: 2014
Država: Francija

Filmski žanr: Romantična komična drama

Režija: Anne Fontaine
Igrajo: Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason Flemyng, Isabelle Candelier, Niels Schneider, Mel Raido, Elsa Zylberstein, Pip Torrens, Kacey Mottet Klein, Edith Scob, Philippe Uchan, Pascale Abillot

Nekdanji pariški boemski buržuj Martin je zdaj vaški pek v podeželski Normandiji. Od njegovih mladostnih ambicij sta ostali le bogata domišljija in strast do dobre literature – predvsem izpod peresa Gustava Flauberta. Ni si težko zamisliti, v kakšno čustveno stanje ga pahne naključje, da se prav v njegovo soseščino priseli mlad angleški par z nenavadno domače zvenečimi imeni. Ne le, da se priseljenca imenujeta Charles in Gemma Bovery, tudi za njuno vedenje se zdi, da ga navdihujeta slavna Flaubertova junaka.

Torek, 28. april 2015, ob 18. Uri – DOMOV

film-l10224-1-DomovLeto: 2014
Država: ZDA

Filmski žanr: Animirani, pustolovski, fantazijski

Režija: Tim Johnson
Igrajo: Jennifer Lopez, Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin

Ko Oh, prikupen izgnanec z drugega planeta, pristane na Zemlji in se znajde na begu pred lastnim ljudstvom, sklene nepričakovano prijateljstvo z Zemljanko Tip, ki se je podala na lastno pustolovščino. Skozi vrsto komičnih dogodivščin Oh spozna, da biti drugačen in kdaj narediti kaj narobe pomeni biti človek in tako skupaj s Tip odkrijeta pravi pomen besede DOM.

https://www.youtube.com/watch?v=ILk7EG11oU4

Torek, 28. april 2015, ob 20. Uri – CITIZENFOUR

film11253-CitizenfourLeto: 2014
Država: ZDA

Filmski žanr: dokumentarni film

Režija: Laura Poitras
Igrajo: Edward Snowden, Jacob Appelbaum, Julian Assange, William Binney, Glenn Greenwald, Ewen MacAskill, Jeremy Scahill, M. Margaret McKeown, Kevin Bankston, Harry Pregerson, H.Thomas Byron, Michael Daly Hawkins, Jonathan Man, Robert Tibbo, Jose Casado, Roberto Kaz, Julian Borger, Paul Johnson, Nick Hopkins, Marcel Bosonnet, Wolfgang Kaleck, Ben Wizner, William Bourdon, Gonzalo Boye, Carsten Gericke

Januarja leta 2013 je Laura Poitras že nekaj let snemala film o spornem delovanju ameriških obveščevalnih služb po 11. septembru, ko je začela prejemati kodirana elektronska sporočila. Pošiljatelj, ki se je predstavljal kot »Citizenfour«, je bi pripravljen razkriti sistematični in vsesplošni nadzor ameriške Agencije za nacionalno varnost. Režiserko je izbral, ker je vedel, da je tudi sama že dolgo tarča vladnega nadzorovanja. Pet mesecev kasneje je Laura Poitras skupaj z novinarjem Glennom Greenwaldom odpotovala v Hongkong na prvo izmed mnogih srečanj s človekom, ki je svetu kasneje postal znan kot Edward Snowden. S seboj je prinesla kamero.

Dokumentarni triler Citizenfour prikazuje, kako je Edward Snowden razkril množično in nezakonito poseganje v zasebnost ameriške Agencije za nacionalno varnost. O svojem telefonu, elektronski pošti, kreditni kartici in spletnem brskalniku ne boste nikoli več razmišljali na enak način. Oskar za najboljši dokumentarec.

 K. S.

S KOZJANSKO.INFO V KINO ŠMARJE BREZPLAČNO

Brezplačno (za cekine) ponujamo po 8 stopnic za filme po izboru v kinu Šmarje:  Velike oči (24.4.), Triologija Razcepljeni: neupogljivi (25.4.), Domov (28. 4.) in Citizenfour (28.4.)

Za naročilo brezplačnih vstopnic za kino Šmarje kliknite tukaj: