Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

UE Šmarje pri Jelšah v kontejnerjih le še do poletja


ue_smarje_1Letos mineva 4 leta, od kar se je Upravna enota Šmarje pri Jelšah (kot edina v Sloveniji, kjer zaposleni svoje naloge opravljajo v montažnih bivalnikih – kontejnerjih) preselila v te prostore. Po pisanju Večera je načelnik UE Šmarje pri Jelšah Vinko Habjan pojasnil, da so bili odzivi uporabnikov, kot tudi zaposlenih, zelo pozitivni. K slednjemu se nagiba tudi zadnja anketa o kakovosti storitev pri poslovanju s strankami, po kateri je šmarska UE prejela oceno 4,78, kar jo uvršča malenkost nad državno povprečje 4,73.

Leta 2009 so gradbeni inšpektorji ugotovili, da se stavba na Aškerčevem trgu 12 (vzhodno krilo) pogreza in objekt ni več varen. Slednje so ugotovili tik pred izvedbo projekta gradnje prizidka k občinski stavbi. Po ugotovitvi inšpektorjev je ministrstvo, ki ga je takrat vodila ministrica Irma Pavlinič Krebs, odločilo, upravno enoto izseli iz obstoječih prostorov.

Uslužbenci UE Šmarje pri Jelšah pa naj bi se tudi po trditvah ministrstva za javno upravo v kratkem selili v prostore na Aškerčevem trgu 11, tik ob občinski stavbi. Vendarle pa natančen datum selitve ni določen, načelnik Habjan je v izjavi za Večer povedal, da je potrebno prej prostore urediti, potrebna naj bi bila tudi energetska sanacija objekta. Za prenovo notranjosti prostorov, ki vključujejo tudi premestitev prostorov okrajnega sodišča, je v državnem proračunu po navedbah ministrstva predvidenih 470 tisoč evrov. Še dodatnih 5.000 evrov je predvidenih za stroške same selitve.

Aškerčev trg 11, tik ob občinski stavbi.
Aškerčev trg 11, tik ob občinski stavbi.

UE se je torej skoraj pred natanko štirimi leti preselila v kontejnerje, ki jih je postavilo podjetje Trimo Investment d.d. (od lanskega junija preimenovano v podjetje Trimo MSS). Stroški najema so bili takrat ocenjeni na 623.808 evrov plus DDV, zvišana stopnja DDV leta 2013 je vsekakor vplivala na povišanje skupnega zneska. Za štiriletni najem kontejnerjev je tako država porabila dobrih 750 tisoč evrov.

O pereči zadevi, ki je med drugim predvidevala tudi gradnjo novega upravnega centra na eni ali drugi lokaciji, je spregovoril tudi aktualni župan Stanko Šket. Slednji je za Večer zatrdil, da v vsem tem času z objektom, ki je po ugotovitvah inšpektorjev nevaren, naj bi se pogrezal, ni bilo težav. Po njegovem mnenju je objekt v dobrem stanju. V kratkem bodo napravili nove meritve, ki bodo razjasnile, kakšno je dejansko stanje stavbe, rezultati naj bi bili znani v prihodnjih tednih.

S selitvami, najemom kontejnerjev in načrtovano obnovo novih pisarn, se bodo stroški umika iz (domnevno) pogrezajoče stavbe povzpeli na približno 1,2 milijona evrov.

Več preberite na Večer.com