Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Boštjan Gorenc – Pižama s predstavo “Petdeset odtenkov njive” nasmejal obiskovalce


stand_up_pižama_1V torek, 16. decembra, je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah potekala celovečerna stand-up predstava z naslovom Petdeset odtenkov njive. Stand-up komik Boštjan Gorenc – Pižama je v predstavi, katere naslov močno spominja na svetovno knjižno uspešnico, na komični način “obračunal” z nastankom slovenskih narečij, kakšen vpliv ima na slovensko politiko predizbor za pesem Evrovizije in kaj sploh pomenijo slovenske kletvice. 

Boštjan Gorenc – Pižama je eno najbolj prepoznavnih imen slovenske stand-up scene. Bil je ustanovni član skupine Komikaze, ki je orala ledino tej zvrsti humorja v naših logih, najdlje od doma pa je nastopal na festivalu stand-up komedije v angleškem Leicestru. Je reden gost festivalov Panč in Lent, včasih tudi kot nastopajoči. Leta 2010 je zmagal na Improviziji, marca 2011 povezoval Viktorje, tri leta vodil oddajo Naval smeha na Valu 202, bil del ekipe Ugani, kdo pride na večerjo, trenutno pa ustvarja spletno oddajo o popularni kulturi, Glave. Je dobitnik knjige za vzorno vedenje v sedmem razredu ter ponosni lastnik bronastega Vegovega priznanja, srebrnega delfinčka in predzadnjega mesta na šolskem krosu. Organizatorjem dogodkov večkrat priskrbi neposodobljene biografije.

Pred Pižamo je obiskovalce ogrel Tomaž Stanovnik, ki je pripovedoval zabavne dogodivščine, ki jih je doživljal kot učitelj.
Pred Pižamo je obiskovalce ogrel Tomaž Stanovnik (desno), ki je pripovedoval zabavne dogodivščine, ki jih je doživljal kot učitelj.

V celovečerni stand-up predstavi Petdeset odtenkov njive zaorje med bolj ali manj vidne, a bistvene gradnike Slovenstva. Najsi bodo to pisci besedil slovenskih popevk, hripavi novinarji, rokokojski violinisti, impresionistični pesniki ali ustvarjalci reklam, pred njegovimi puščicami ni varen nihče. Nemara zato, ker so ga s tečaja lokostrelstva vrgli že po uvodnem srečanju.

stand_up_pižama_3

Občinstvo je pred nastopom Pižame ogrel odličen stand-up komik Tomaž Stanovnik.

t/f: eH

S KOZJANSKO.INFO V KINO ŠMARJE BREZPLAČNO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si brezplačno (za cekine) ponujamo po 8 stopnic za filme po izboru v kinu Šmarje:

Ujemi božička (19. 12. ob 17h), Preden zaspim (19. 12. ob 19h), Ježek in vran pričarata božič (20. 12. ob 10h), Exodus: Gods and kings (20. 12. ob 19h), Pot k zvezdam (27. 12. ob 19h), Kdo mi ugrabi ženo (28. 12. ob 19h), Sedmi sin (29. 12. ob 19h), Ježek in vran pričarata božič (30. 12. ob 17h), Francozinje (30. 12. ob 19h)

Za naročilo brezplačnih kino vstopnic kliknite tukaj:

kozjansko.info_images_slike3_ured5_oglasi_kino_smarje_polsi