Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ibrahim Neskić ni več trener NK Šmarje pri Jelšah


ibrahim neskic

Po včerajšnjem porazu proti Rakičanu je NK Šmarje pri Jelšah zapustil dolgoletni trener Ibrahim Neskić. “To je moja dokončna odločitev. Sam sem se odločil, da odstopim,” je za Kozjansko.info povedal Neskić, ki je lani ekipo pripeljal na rob uvrstitve v 2. ligo, v uvodu letošnje sezone pa na 6 tekmah zbral le 5 točk. “Imam svoje razloge, da sem se za to odločil. Podrobnosti bom zadržal zase. Upam, da bo moj odstop zbudil ekipo in bodo rezultati boljši. Klubu želim vse najboljše v prihodnje,” nam je še dejal zdaj že bivši trener NK Šmarje pri Jelšah.

“To se dogaja v nogometu. Trener se je odločil sam. Mi zdaj pospešeno iščemo novega trenerja. Nekaj kandidatov je v igri. Ko se bomo odločili, kdo bo nasledil Neskića, vas bomo obvestili,” pa je dogajanje komentiral predsednik NK Šmarje pri Jelšah Radko Kvas. V klub si želijo pripeljati trenerja z licenco A ali Pro. “Ekipa bo normalno trenirala in tekmovala naprej,” zagotavlja Kvas. 

Neskić je bil sicer več kot desetletje tesno povezan s člansko ekipo NK Šmarje pri Jelšah. Na prelomu tisočletja jo je vodil pri prvi uvrstitvi v 3. SNL. Jeseni 2007 je zaradi nesoglasij v slačilnici zapustil klub. Vrnil se je spomladi 2009. Takrat ni uspel preprečiti izpada v Štajersko ligo. V tem rangu tekmovanja je ekpo vodil tri sezone. Največji uspeh je dosegel v sezoni 2011/2012, ko so se Šmarčani vrnili med tretjeligaško druščino in osvojili pokal MNZ Celje. Po koncu lanske sezone, kjer so se do predzadnjega kroga še borili za napredovanje v 2. slovensko nogometno ligo, je Neskić že razmišljal, da zapusti Šmarje.

mK