Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku pripravili dobrodelni koncert Otroci za otroke (foto, video)


V četrtek, 30. 5. 2013, so osnovnošolci iz OŠ Podčetrtek pripravili koncert v dobrodelne namene. Kljub turobnemu deževnemu vremenu, ki je na nebu zakrilo sonce, pa je bilo v dvorani vremensko vzdušje nekoliko drugačno. Nastopilo je preko sto otrok, mlajših in starejših, ki so na kakršenkoli način bili povezani z OŠ Podčetrtek. Sonce je zasijalo v slehernem nastopajočem in tako polni dve uri s svojimi žarki ustvarjalo pravo glasbeno energijo. Ravnatelj šole, mag. Darko Pepevnik, je v svojem nagovoru izpostavil solidarnost in pohvalil otroke, da so ob dobrodelnem tednu, ki so ga imeli v šoli, pridno ustvarili ogromno izdelkov, ki so jih prodajali v avli dvorane po simboličnih cenah. Zbrane je pozdravil tudi tamkajšnji župan, Peter Misja, ki je pohvalil dobrodelno gesto.

Nastopili so OPZ OŠ Podčetrtek, OPZ OŠ Pristava pri Mestinju, MPZ ŠC Rogaška Slatina, Osti Jarej, Kaja Humski (skupaj z novoustanovljeno skupino Prestige), Gregor Bevc, Tamburaši iz Rogatca, Luka Tacer, Lara Kolar, Ansambel Toplar, Maj Kneževič. Program je povezovala Sergeja Javornik.

Izkupiček od prodanih kart in izdelkov so namenili šolskemu skladu, ki deluje na šoli. Šolski sklad omogoča, da lahko vsi učenci sodelujejo v letni šoli v naravi in v zimski šoli v naravi pod izvedbo CŠOD. Učenci se s pomočjo tega sklada lahko udeležijo tudi drugih različnih raziskovalnih taborov in tako razvijajo svojo kreativnost in pridobivajo novo znanje tudi izven šolskih klopi. 

Šolski sklad OŠ Podčetrtek ima tudi upravni odbor, ki ga sestavljajo predstavniki učiteljev šole in starši učencev šole ter tako skrbijo, da so sredstva pravilno porabljena, ki jih v večini pridobijo od prispevkov staršev, prispevkov občanov, donacij, drugih virov, ki so lahko prihodki od zbiralnih akcij učencev in prihodki od prodaje izdelkov učencev. Dobrodelnosti se otroci iz Podčetrtka zelo dobro zavedajo, zato so tudi v dobrodelnem tednu sami izdelali unikatna darilca, ki jih je bilo mogoče kupiti v avli športne dvorane.

Med nastopajočimi so se tako predstavili trenutni učenci OŠ Podčetrtek, bivši učenci ter različni gostje, ki so na kakršenkoli način povezani z omenjeno šolo oz. krajem. Vzdušje je bilo na vrhuncu, saj so obiskovalcem mladi pevci in glasbeniki pripravili zelo bogat program.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (KLIK) in spodnji videoprisevek MPZ ŠC Rogaška Slatina in OPZ Pristava pri Mestinju.

f/t/v: J. C.