Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

5. Lovrenčev sejem v Podčetrtku (foto, video)


DSC02537V nedeljo se je v Podčetrtku odvijal že 5. Lovrenčev sejem, na katerem se je predstavilo okoli sto razstavljavcev. Med sabo so se v kuhanju bučkine juhe pomerila tudi društva kmetic.

Sončna nedelja je v Podčetrtek privabila trume obiskovalcev. Lovrenčev sejem je kot leta poprej tudi tokrat ponujal pestro ponudbo raznorazne suhe robe, naravnih izdelkov, oblek, klobukov in mnogo drugega. Po ulicah Podčetrtka se je letos razvrstilo okoli sto razstavljavcev, ki so na Lovrenčev sejem prišli od blizu in daleč.

Letošnje leto je za Podčetrtek prav posebno, saj njihovo Turistično društvo obeležuje 110-letnico svojega delovanja. Poleg odlične ponudbe so za obiskovalce poskrbeli tudi s kulturnim programom in raznimi delavnicami. Nastopile so mažuretke, Godba Orlica, tekom celotnega dne pa je za zbrane poskrbel domač ansambel Toplar. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so se lahko preizkusili na otroških delavnicah, bolj pogumni pa tudi na športni plezalni stezi. Manjkal ni niti sprevod domačih konjenikov, ki so se s svojimi žrebci sprehodili po ulicah mesta.

DSC02481

Veliko pozornosti je pritegnilo tudi državno tekmovanje društev kmetic. Slednje so se med sabo pomerile v kuhanju bučkine juhe, prav tako pa na pokušino prinesle raznorazne domače dobrote. Letos je bila nagrada dodeljena ženam Društva kmetic sežanske regije, ki so v svojih vrstah imele tudi najstarejšo tekmovalko – slednja je štela kar 98 let. Milena Štolfa, glavna kuharica skupine, je ob prevzemu priznala, da slednje zmage niso pričakovale, saj so se v Podčetrtek prišle predvsem zabavat. In kaj je njihova skrivnost, ki jim je letos prinesla zmago? »Skrivnost najboljše juhe se skriva v primorskih sestavinah,« je povedala in dodala: »Vse smo pripeljale s sabo: cukete – mlade neolupljene bučke, čebulo, krompir, peteršilj, korenček, žepek, dodale smo še nekaj nepogrešljivih kapljic Terana… vse z občutkom in seveda veliko ljubezni,«.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije in posnetega videa.

Kristina Strašek

dalmatinske-polsi-klik