Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začel se je Festival Musica 2012 v Rogaški Slatini (video)


Od 4. do 18. avgusta 2012 v Rogaški Slatini poteka Festival Musica. Letošnji festival je že tretji zapored in na njem bodo lahko obiskovalci prisluhnili rock, pop, jazz ter etno ritmom. Na treh lokacijah v centru Rogaške Slatine se bo zvrstilo sedem glasbenih večerov.

Premierno je Festival Musica zaživel leta 2010 in njegov program je iz leta v leto bogatejši. Letošnji festival poteka na treh lokacijah − na Evropski ploščadi in terasah Central Caffeja ter Restavracije Kaiser. Na sedmih glasbenih večerih bodo nastopili: Big band Šmarje z gosti, Marko Medik, Grega Korošec, Aleksandra Krajnc, Kvartet Mascara, Klezcoustic’s, Samo Ivačič, Robert Ožinger in Black Coffee z gosti. Festival se je začel v soboto, 4. avgusta 2012, s koncertom Big Banda Šmarje, na njem pa so kot gosti nastopili člani Pihalnega simfoničnega orkestra Glasbene šole mesta Zabreh iz Češke.

V nedeljo, 5. avgusta, so Rogaško Slatino preplavile rockovske melodije. Kitarista Marko Medik in Gregor Korošec sta skupaj s pevko Aleksandro Krajnc številnim obiskovalcem pričarala prijetno vzdušje s priredbami Boba Dylana, Erica Claptona, U2, Đorđeja Balaševića, Vlada Kreslina in drugih. Marko Mednik, ustanovitelj in vodja skupine, se z glasbo ukvarja že 16 let. Igra kitaro, harmoniko in ustno harmoniko ter poje glavni vokal. Za sabo ima že več kot 800 nastopov in je sodeloval z mnogimi glasbeniki, med drugim tudi z Vladom Kreslinom in Petrom Lovšinom. Grega Korošec, kitarist in basist, se je dve leti izpopolnjeval pri znanem jazzovskem kitaristu Samu Šalamonu ter na mednarodni glasbeni delavnici Jazzinty. Več kot deset se z glasbo ukvarja tudi Alekdandra Krajnc, ki je končala nižjo glasbeno šolo smer klavir, pozneje pa se je posvetila pevskemu izobraževanju z urami solo petja. Nastopila je na mnogih festivalih in drugih glasbenih dogodkih v Sloveniji, Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. 

Če želite občutiti vzdušje nedeljskega glasbenega večera, poslušajte spodnji videoposnetek, v katerem vam predstavljamo utrinek s koncerta. 

Vodjo Festivala Musica, Barbaro Plemenitaš, smo povprašali o programu letošnjega Festivala Musica. Kratek pogovor z njo si lahko ogledate v spodnjem videoprispevku. 

 
Več o prihajajočih koncertih Festivala Musica si lahko preberete v koledarju dogodkov na Kozjansko.info
 
 
Priporočamo še: 
 
 
 
 
t/f/v: M. P.