Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Skupina Jararaja zaključila Festival musica 2011 na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini (foto/video)


Ko se glasba zlije s poletno nočjo, je čas za romantiko poletnih dni. Tega se zavedajo zaposleni Javnega zavoda za turizem (JZT) Rogaška Slatina, na čelu z direktorico Barbaro Plemenitaš, ki so že drugo leto zapored v poletnih mesecih priredili Festival musica. Letošnji je trajal od 6.  do 20. avgusta. V času trajanja festivala so se vsak konec tedna odvijale različne zvrsti glasbe v središču Rogaške Slatine.  Festival  je zaključila skupina Jararaja s slovensko ljudsko glasbo.
Na petek dan pred zaključkom festivala je na terasi restavracije Kaiser potekal kantavtorski večer  v sestavi Marka Groblerja in Janeza Dovča. Kitarist Marko Grobler prihaja iz Maribora. Letos je izdal svojo prvo zgoščenko “Iz dneva v dan”, je redni udeleženec kantavorskih festivalov, kjer prejema številne pohvale. Janez Dovč igra harmoniko od petega leta, je ustanovitelj skupine Jararaja s katero je nastopil v soboto in član zasedbe Mateja Starič trio kateri so nastopili prejšnji petek. Je priznan slovenski umetnik, ki sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci najrazličnejših studijskih in odrskih projektov.
Janez Dovč in Marko Grobler (Foto: arhiv JZT Rogaška Slatina)
Prijeten ambient v soju sveč. (Foto: arhiv JZT Rogaška Slatina)
 
Slovenska ljudska glasba je na sobotni večer odmevala izpod zvokov skupine Jararaja. Gregor Budal na klarinetu, Vasilij Centrih na violini, Janez Dovč na harmoniki in Petra Trobec na kontrabasu so zaigrali nekaj avtorskih skladb med drugim singel posvečen Primožu Trubarju in seveda slovensko ljudsko glasbo , ki je glavni repertoar njihovega igranja. Vsi člani so vešči tudi v petju, zato so poleg igranja zapeli, pri zadnji skladbi pa jim je pomagala publika.
Barbara Plemenitaš ponosna na svojo ekipo, ki je uspešno izpeljala tudi letošnji festival musica in Alenka Vodušek, ki je povezovala zaključni večer festivala musica
Skupina Jararaja je s svojimi vižami nasmejala publiko.
 
V spodnjem video prispevku si oglejte eno izmed skladb skupine Jararaja
 
 
f/v/t: Polona Bercko