Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaški glasbeni večeri: koncert Tamburaškega orkestra KUD Majšperk (foto, video)


Turistično društvo Rogaška Slatina in Terme SPA Rogaška Slatina sta v sodelovanju pripravila letošnji četrti Rogaški glasbeni večer. Pred Kristalno dvorano Grand hotela so zazvenele tamburice, in sicer se je s koncertom predstavil Tamburaški orkester KUD Majšperk s solistko Ano Karneža in opernima pevcema Petro Turk Rupreht in Sergejem Ruprehtom.Tamburaški orkester KUD Majšperk je bil ustanovljen leta 2002, leta 2004 je vodenje orkestra prevzel dirigent Drago Klein, ki orkester vodi še danes. Ogromno skupnih vaj, vztrajnosti in potrpežljivosti vseh članov orkestra (vsi so glasbeni amaterji) pa je obrodilo sadove – začeli so nastopati in se udeleževati različnih tekmovanj.  Leta 2006, 2007 in 2008 so dobili srebrna priznanja na državnih tekmovanjih in temu so sledile še bolj intenzivne vaje. V Semiču so leta 2009 tako dobili zlato priznanje, ki jim ogromno pomeni, saj predstavlja nagrado za njihov trud in ponos. V Rogaško Slatino se radi vračajo, pravzaprav je Rogaška postala njihova stalnica – v začetku januarja jih lahko vsako leto lahko vidimo v Kristalni dvorani in poleti avgusta, kjer se predstavijo pod arkadami Grand hotela oz. pred Kristalno dvorano.

 

Na sliki solistka Ana Karneža

V Rogaški Slatini so sodelovali že s Tamburaškim orkestrom KUD Varteks iz Varaždina, ki jih je povabil v gostovanje na sosednjo Hrvaško. Njihove tamburice so zazvenele tudi že v SNG Maribor, ko so spremljali priznano folklorno skupino KUD Študent iz Maribora, poleti 2010 so nastopali v Mariboru na tradicionalnem festivalu Lent.

Na sliki Petra Turk Rupreht in Sergej Rupreht.

Izvajajo tamburaško glasbo, klasiko, radi posegajo po modernih glasbenih delih (pop, komercialna, dalmatinska), ne manjka pa tudi vsem dobro znanih evergreenov. Večino priredb znanih skladb napiše dirigent, pri izvedbi skladb pa se jihm velikokrat pridružijo še flavta, violina, trobente itd. Orkester trenutno šteje 20 članov in na vsakem nastopu jih spremlja pevka Ana Karneža, velikokrat pa se jim na bobnih pridruži Miran Krstičić. Prav tako si v veliko čast štejejo sodelovanje s priznanima opernima pevcema Petro Turk Rupreht in Sergejem Ruprehtom.

Orkester vodi Drago Klein.

Pred Kristalno dvorano se je zbralo kar nekaj obiskovalcev, ki so tamburaše nagradili z bogatimi aplavzi. Vabimo vas, da si pogledate fotografije koncerta (klik!!).

V spodnjem videoprispevku si lahko pogledate nekaj utrinkov včerajšnjega dogajanja v Zdraviliškem parku pred Kristalno dvorano.

 

 

f/t/v: J. C.