Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 20. 6. 2012


Tatvina v trgovini

13.6.2012 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini cigaret v eni izmed trgovin v Rogaški Slatini. Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in pri tem ugotovili, da sta tatvine osumljena dva moška, eden doma z območja Celja, drugi z območja Maribora, ki sta že bila obravnavana za tovrstna dejanja. Policisti so ob prijetju osumljencev pri njima našli tudi odtujeno blago. Zoper oba bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Prometna nesreča z udeležbo peške

15.62012 se je v centru Rogaške Slatine zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega avtomobila in peška. Do nesreče je prišlo, ko je peška pravilno na prehodu za pešce prečkala vozišče, medtem ko je po vozišču pripeljala voznica osebnega avtomobila in se ni uspela pravočasno in pravilno ustaviti pred prehodom za pešce ter je trčila v peško. V nesreči se je peška lažje telesno poškodovala. Voznici so policisti izrekli globo zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa.

Vozil pod vplivom alkohola

16.6.2012, v nočnem času, so policisti PP Rogaška Slatina pri kontroli cestnega prometa ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Voznik je ob kontroli kazal znake alkoholiziranosti, zaradi česar so mu policisti odredili preizkus z alkotestom. Pri preizkusu je bilo ugotovljeno, da voznik vozi vozilo pod vplivom alkohola in sicer je bila ugotovljena stopnja 1.25 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, prav tako pa bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 

 

                                                          Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I