Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Območna reviija odraslih pevskih zborov v Rogaški Slatini (foto, video)


V petek, 4. maja 2012, je v Kulturnem centru v Rogaški Slatini potekala Območna revija odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin.

Nastopili so Mešani pevski zbor ŠCRS z zborovodkinjo Mihaelo Pihler, KD Vitis Rogaška Slatina z umetniško vodjo Darjo Belič, Cerkveno pevsko društvo sv. Križ Rogaška Slatina z zborovodkinjo Metko Lorger, KD APZ vokalna skupina Pegazove muze z zborovodkinjo Mihaelo Pihler, Moški pevski zbor Rogaška Slatina z zborovodkinjo Lidijo Lubej in Ženski pevski zbor Rogaška Slatina z zborovodkinjo Darjo Belič.

Župan mag. Branko Kidrič je poudaril, da so Slatinčani ponosni na svoje zbore in da se zavedajo tradicije in pomena zborovskega petja.

Program Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti OI Rogaška Slatina finančno podpirata Občina Rogaška Slatina in Občina Rogatec. Povezovalka programa je bila Maja Ratej, strokovna spremljevalka pa Danica Pirečnik.

Dijaki, ki so v zboru prepevali vsa štiri leta, so dobili priznanje in knjižno nagrado. 

 
KD Vitis je največji vtis pustil s pesmijo Dan ljubezni, ki si jo pogledate v spodnjem videoprispevku.
 
 
Pegazove muze so se med drugim prestavile tudi s pesmijo Na vrhu nebotičnika, ki si jo lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.
 
 
Občinstvo so ponovno razvajali žametni glasovi iz Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina. Zbor v preteklem letu nadaljuje svojo umetniško pot pod vodstvom Lidije Lubej. Pred kratkim so se predstavili (KLIK!!!) na koncertu z ukrajinskim zborom Oreya.
 
Cerkveno pevsko društvo sv. Križ Rogaška Slatina se je med drugim tudi spraševalo, kje so tiste stezice, ki so včasih bile … 
 
 
S svojim repertoarjem so navdušile tudi pevke iz Ženskega pevskega zbora Rogaška Slatina, ki so zapele kar dve Prešernove. V spodnjem videoposnetku si lahko pogledate ljudsko, Kako bom ljubila.
 
 
Program nastopajočih: 
 
Vabimo vas, da si ogledate tudi galerijo fotografij (klik!).
 
f/t/v: J. Colnerič