Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Celovečerni koncert vokalne skupine Osti jarej z gosti (foto, video)


V soboto, 5. maja 2012, se je v Olimju v cerkvi Marijinega vnebovzetja odvijal letni koncert (Ostani mlad s prijatelji) vokalne skupine Osti jarej z gosti. Fantje so se predstavili z novo umetniško vodjo, Mihaelo Pihler.

Celovečerni koncert so dopolnjevali tudi gostje, tokrat so Osti jarej poskrbeli za njihov podmladek in najmlajši jarejčki prihajajo iz OŠ Podčetrtek, kjer pridno vadijo pod skrbnim ušesom Mihaele Pihler.

 

 

V spodnjem videoposnetku si lahko pogledate nastop deškega pevskega zbora OŠ Podčetrtek, ki ga vodi Mihaela Pihler. Podmladek je na dobri poti, da nekoč postane tako dober (ali še boljši) kot so Osti jarej. Zapeli so Ascendit deus in Tri planike.

Večer so popestrile tudi Pegazove muze, ki so skupaj z njimi tudi zapele. Program je povezovala Zdenka Ivačič. 

Že od leta 2005 fante iz skupine Osti jarej združuje ljubezen do petja. Nastopili so že na mnogih festivalih (Krapina, festival Pesma i tambura, nastop v Zagrebu v dvorani Vatroslava Lisinskega, sodelovanje s Tamburaško skupino Zelenjak, Pegazove muze).

Poglejte si spodnjo izjavo njihove umetniške vodje Mihaele Pihler.

Osti jarej so se predstavili z mnogimi pesmimi, med njimi so bile Buskelce (R. Simoniti), Katrca (P. Kernjak), Dekle mojé, prinesi mi vodé (C. Pregelj), Variacije na narodno »O Martinu Kjebru«, Rezijanska (A. Srebotnjak), Jovano, Jovanke (Trad. Makedonska, I. Oražem), Zemlja pleše (M. Sepe, S. Ivačič), vložkom dalmatinskih pesmi (Moj lipi anđele, Da te mogu pismom zvati, Oprosti, Cerasica). Z Muzami so odpeli Ti si moja ljubezen in pesem si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

Fantje pa radi prepevajo tudi dalmatinske pesmi in za jesen že pripravljajo nov koncert na to tematiko. Tokrat smo za vas pripravili venček dalmatinskih, ki si ga lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

 

 

Osti jarej z novo umetniško vodjo Mihaelo Pihler.

Tudi tokrat je fante spremljala Godba na pihala Šmarje pri Jelšah, ki so poskrbeli za glasbo pred vhodom v cerkven in pa seveda po končanem koncertu. Osti jarej so se zahvalili vsem gostom in poslušalcem, ki so prišli na koncert ter na dvorišču samostana za vse pripravili pogostitev. Fantom želimo še veliko uspešnih koncertov, zagotovo pa jih obiščemo ponovno jeseni, ko bodo pripravili nov koncert.

Vabimo vas k ogledu galerije fotografij (KLIK!)

f/t/v: Jasna Colnerič