Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu najmlajši uživali v gledališki igri in otroški operi (foto in video)


Minuli konec tedna je v Kulturnem domu Rogatec potekal odrski spektakel za najmlajše, ki so si na srečanju gledaliških iger lahko ogledali igro “Vse se obrne” in otroško opero “Brundibar”. Izvrstni dve uri trajajoči kulturni program je privabil približno dva ducata najmlajših, ki so skupaj s starši uživali v obeh predstavah.

Petkov kulturni popoldan so sicer z manjšo zamudo pričeli člani člani gledališkega krožka II. OŠ Rogaška Slatina z igro Vse se obrne. V prepletu domišljijskega in realnega sveta na prvi pogled nerešljive težave rešijo tako, da so na koncu vsi srečni in zadovoljni. Gledališka predstava je nastala že v minulem šolskem letu pod mentorstvom Zdenke Ižanc in Mojce Pažon, premierno so jo odigrali maja 2011. Vabljeni k ogledu spodnjega video prispevka, v katerem je izjavo podala režiserka, mentorica in dramaturginja Zdenka Ižanc.

Preplet domišljijskega in realnega sveta v igri Vse se obrne
Preplet domišljijskega in realnega sveta v igri Vse se obrne

Srečanja gledaliških iger se je kot ocenjevalec udeležil tudi slovenski igralec in režiser Vojko Belšak, ki je po končanem programu podal mnenje in oceno videnega.

Brundibar je otroška opera češkega skladatelja Hansa Krase in je pravi mali biser evropske operne dediščine. Zgodba se dogaja v manjšem češkem mestu (taborišče Terezin) v času druge svetovne vojne, a bi se prav lahko zgodila tudi pri nas, tudi v današnjem času. Nosi sporočilo o ljubezni, vztrajnosti in pogumu. “Pomemben je načrt”, sta si rekla otroka (Jožek in mala Ana) v operi. V njem mora sodelovati čim več otrok, ki bi se združili v pesmici, tako da jih bodo slišali ljudje. V slogi je moč in upanje na najboljši konec nikoli ne zamre. V slovenščino jo je prevedla Jera Petriček Hrastnik.

Otroška opera je sad glasbe, petja, igre in scene Vokalne skupine Lilija in KD Koral Laško. Spremljavo na klavirju je odigrala pianistka Teja Ulaga, zborovodja je bil Krištof Hrastnik. Lepi otroški glasovi, simpatične živali, dobri kostumi in ambient dvorišča so prevzeli in razveselili prisotne, ki so uživali v ogledu opere.

Izvrstno izvedena otroška opera je očarala tudi starejše
Izvrstno izvedena otroška opera je očarala tudi starejše

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), v kateri si lahko ogledate nekaj utrinkov iz igre in otroške opere.

 
v/t/f: Egon Horvat