Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Direktorja Kobilarne Lipica Tomija Rumpfa obtožujejo mobinga in zahtevajo njegovo razrešitev, svet zavoda ga je že podprl


Šmarčanu Tomiju Rumpfu na direktorskem stolčku Kobilarne Lipica, katero vodi od oktobra 2009, očitno ni lahko. Potem, ko je marca v sumljivih okoliščinah poginilo nekaj Lipicancev, na Rumpfa pa so leteli očitki o nestrokovnem delu, so se nanj sedaj s strani nekaterih zaposlenih zgrnile še obtožbe o mobingu in zahteve po razrešitvi.

“Direktor Rumpf v tolikšni meri ustrahuje vse delavce, da si nihče ne upa začeti ustreznih postopkov, v katerih bi se lahko ugotovila odgovornost imenovanega. Izvaja mobing, ki je dokazljiv. Delavci zaradi tega zbolevajo,” so besede odvetnika Dušana Železnika, ki po pisanju Dnevnika zastopa nekatere zaposlene v Kobilarni Lipica. Ker se naj bi Rumpf izživljal nad njimi, je Železnik nadzornike Kobilarne Lipica pozval, naj vladi predlagajo njegovo razrešitev.

Zahtevo je obravnaval svet Zavoda Kobilarne Lipica, ki pa Tomija Rumpfa podpira. “Nekatere obtožbe o mobingu so neosnovane in celo na meji primernega,” je za 24ur.com povedala predsednica sveta zavoda Maja Simoneti. V zadnjih dveh letih in pol, kolikor časa Rumpf vodi Kobilarno Lipica, je sedem delavcev dobilo opozorilo pred odpovedjo. Doslej so enega že odpustili zaradi različnih kršitev, postopek pred odpovedjo teče tudi proti Eriku Železniku, ki pa je sin odvetnika Dušana Železnika, še poročajo na 24ur.com. Opozorila pred odpovedjo naj bi bila posledica kršitev blagajniškega poslovanja.

“Če so opozorila zaradi takih kršitev delavcev mobing, potem je nekaj hudo narobe. Vendar imam sedaj pooblastilo sveta zavoda, da o takih nepravilnostih obvestim tudi pristojne organe,” je za 24ur.com povedal Tomi Rumpf in zagotovil, da od delavcev zahtevajo le, da delajo v skladu s pravili.

Novice v zvezi z obtožbami na račun Tomija Rumpfabomo na Kozjansko.info spremljali še naprej, več pa si lahko preberete v naslednjih zapisih slovenskih medijev:

Dnevnik:
Odvetnik Dušan Železnik: Razrešite direktorja Kobilarne Lipica

24ur.com:
‘Nekatere obtožbe so na meji primernega’