Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Denis Drapić z zlatima odličjema na EP


 

Prejšnji konec tedna je bilo v Bratislavi evropsko člansko in mladinsko prvenstvo v taekwondoju verzije ITF, ki se ga je udeležil tudi član Taekwon-do kluba Ahac Denis Drapić. Po več kot uspešnem nastopanju v mladinskih kategorijah in lanskem članskem prvencu v kategoriji do 71 kilogramov je tokrat nastopil v kategoriji do 80 kilogramov.

V prvi borbi je Denis v najboljši borbi dneva po podaljšku premagal Romuna Oprescuja. V drugi borbi je izločil Norvežana Harbaka, v tretji nasprotnika iz BiH Begića in v finalu Madžara Zsarka.

V ekipnih borbah je slovenska reprezentanca imela preglavice s poškodbami, ki pa niso preprečile popolnega uspeha v konkurenci 17 držav. V prvem krogu so izločili Italijo, v drugem krogu pa Poljake, ki so doslej večkrat preprečili pot do finala. V tretjem krogu je “padla” Nizozemska, v finalu pa še Anglija. Tako je Denis Drapić osvojil dve zlati medalji.

Njegov oče in trener Vahid je ob tem dejal: “Po dolgem premisleku smo Denisa prestavili v višjo kategorijo, z namenom da ugotovimo do kam lahko seže. Bojazen je bila samo v razliki devetih kilogramov, čeprav se je v ekipnih borbah že doslej uspešno spoprijemal s težjimi nasprotniki. Dva tedna pred prvenstvom je treniral po prilagojenem programu, saj si je na tekmi evropske lige poškodoval prst na nogi. Odhod na evropsko prvenstvo je bil poln samozavesti in želje za novim naslovom, kar se je tudi uresničilo.

 

 

Preberite tudi

Drapič s srebrom iz Nove Zelandije

Borilni športi: Drapić evropski prvak, Šurbek državni podprvak 

 

*Na fotografiji Denis in Vahid Drapić na zmagovalnem podiju na Slovaškem. Oba sta letos sodelovala na prireditvi ob razglasitvi naj športnikov šentjurskih osnovnih šol.