Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Borilni športi: Drapić evropski prvak, Šurbek državni podprvak


Med prvomajskimi prazniki je na južnem Švedskem član Taekwon-do kluba Ahac Šentjur Denis Drapić uspešno nastopal na evropskem prvenstvu. V mestu Skövde je v borbah v kategoriji do 71 kilogramov postal evropski prvak v verziji ITF. V konkurenci 19 borcev je 19-letnik, ki je kopico naslovov osvajal že v mlajših selekcijah, premagal nasprotnike iz Finske, Moldavije, Nemčije, Walesa in v finalu še Norvežana. 

Sredi aprila je na Ptuju na državnem boksarskem prvenstvu nastopil Aleš Šurbek s Sladke Gore, ki je kot član celjskega Ringa tekmoval v kategoriji do 64 kilogramov. Šurbek se je skozi dve borbi prebil v finale, kjer se je dobro odrezal, a mu je slavje skalila slovenska sodniška kuhinja, saj sta mu tuja sodnika prisodila zmago. Tako mu ni uspelo ponoviti lanskega uspeha, ko se je okitil z zlato medaljo.

Na jurjevo so mladi slatinski karateisti sodelovali na turnirju v Gorenju nad Zrečami, kjer so v posamezni konkurenci sedmih klubov trikrat posegli po zlatu. Dan prej je vodstvo Karate kluba Rogaška Slatina prevzel Igor Kolar, ki je nadomestil Štefana Jerebica

 

 

Oglejte si borbo iz leta 2008, ko je Drapić na Poljskem postal najboljši mladinec v Evropi:

 

 

 

 

*Denis Drapić je imel že pred petimi leti obsežno zbirko medalj in pokalov, ki je očitno ne namerava nehati širiti