Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Evergreenov Big Band Šmarje (foto/video)


V soboto, 10. septembra 2011, je
Big band Šmarje pri Jelšah na ploščadi pred Kulturnim domom v Šmarju pripravil
koncert na temo večno zelenih popevk – “evergreenov”.

 

 

 

Big band Šmarje pri Jelšah, ki je bil ustanovljen leta 1995 in je v času svojega “prvotnega delovanja”
igral pod dirigentsko taktirko g. Adama Bicskeya, je po uspešnih skoraj petnajstih letih svoje delovanje prekinil. Ob koncu leta 2009 pa je s strani nekaterih takratnih in hkrati zdajšnjih članov Big banda prišla pobuda, da bi orkester ponovno “obudili”. Tako je Big band Šmarje pri Jelšah v pomlajeni zasedbi pričel z delovanjem v januarju leta 2010, ko je dirigentsko taktirko prevzela Kaja Bicskey.

V prenovljeni zasedbi so se mladi glasbeniki prvič predstavili lansko leto v mesecu maju, ko so odigrali prvi samostojni koncert. Sledil je krajši koncert na festivalu Š. O. K. v Šmarju pri Jelšah, nato še božično-novoletni koncert ob zaključku leta 2010. V začetku junija 2011 so se odzvali na povabilo LAS Obsotelje in Kozjansko in LAS Šumperský venkov, da bi na  tradicionalnem mednarodnem festivalu “Hudba bez hranic” (Glasba brez meja) na Češkem zastopali Slovenijo. V sklopu tega tridnevnega festivala so odigrali tri samostojne in en skupni koncert vseh udeleženih orkestrov na festivalu.

Na sobotnem koncertu so nas mladi glasbeniki popeljali leta in leta nazaj. Na svoj način so nam predstavili nekaj instrumentalnih evergreenov, kot so na primer dobro poznani In the Mood Glenna Millerja,  Autumn Leaves,  Amor, Amor ter energična La Bamba, kjer je kot solist na ksilofonu nastopil njihov član Nikola Kantolić, in nekaj zimzelenih popevk, v katerih so se kot pevski solisti predstavili tako člani Big banda (Žiga Šraml, Blanka Čakš, Kaja Bicskey) kot tudi pevci, ki so se odzvali bigbandovemu povabilu (g. Emil But, Kaja Humski in Rok Stiplovšek).

Žiga Šraml nam je predstavil odlično interpretacijo pesmi My Way in nas ob koncu koncerta s Fly me to the Moon popeljal še do lune, Blanka Čakš nam je podarila Malo miru, g. Emil But je s svojim žametnim glasom prepeval o tem, kako čudovit je ta svet (What a Wonderful World) in o “nočnih tujcih” (Strangers in the night), s Kajo Humski smo se po Poletni noči sprehodili Čez Šuštarski most in proti mestu New York, dirigentka Kaja Bicskey je občinstvu poklonila pesem Med iskrenimi ljudmi, v duetu z Rokom Stiplovškom pa tudi pesem Something Stupid.

Občinstvo je bilo z videnim in slišanim zelo zadovoljno, zato Big band Šmarje pri Jelšah z zadovoljstvom napoveduje še več podobnih koncertov.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

 v/t/f D.H.