Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Toča v občinah Kozje in Bistrica ob Sotli, kot je ne pomnijo (foto)


Občini Kozje in Bistrico ob Sotli je malo pred sedmo zvečer zajela toča, kot je po besedah župana Kozjega Dušana Andreja Kocmana ne pomnijo najstarejši prebivalci. Kot oreh velika zrna so 20 cm do pol metra na debelo pokrila pokrajino in so jih morali odstranjevati z bagrom. Na širšem območju so uničeni poljski pridelki, vinogradi in sadovnjaki.

 V občini Kozje je močan veter razkril tudi dve strehi. Prebivalcem občine so na terenu pomagali gasilci, aktiviran pa je bil tudi štab Civilne zaščite.

Tudi v občini Bistrica ob Sotli je toča je v celoti uničila poljščine, poškodovane so strehe objektov in avtomobili, zaradi podrtih dreves so ceste neprevozne in poškodovane, Izpadla je tudi mobilna telefonija. Na terenu so gasilci PGD Bistrica ob Sotli in PGD Polje ob Sotli – Sedlarjevo iz občine Podčetrtek, ki pomagajo odpravljati posledice neurja, poleg njih pa tudi delavci cestnega podjetja in policisti. Aktiviran je štab Civilne zaščite občine Bistrica ob Sotli.

O toči poročajo tudi s širšega območja Šentjurja.

Ob spodnjih fotografijah si poglejte še fotogalerijo na regionalnem portalu Celje.info, kjer objavljamo fotografije divjanja neurja v Bistrici ob Sotli, ki sta nam jih poslala Mitja Čižmek in Martina Černelič. Fotogalerija (klik!)

Če je vremenska ujma zajela tudi vaš kraj, nam lahko pošljete fotografije na spletni naslov [email protected]

V Kozjem so točo odstranjevali z Bagrom (foto: E. P. )

 Nekaj osupljivih fotografij neurja v Bistrici ob Sotli sta posnela Mitja Čižmek (avtor zgornje fotke) in Martina Černelič. Oglejte si jih v fotogaleriji na Celje.info

Oglejte si še prispevek s fotogalerijo o posledicah neurja:
Posledice neurja s točo na kozjansko-obsoteljskem: pridelka letos ne bo (foto)

R. Č.