Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S Škisove tržnice 2011: lepo vreme in dobra družba za odlično študentsko zabavo (foto)


skisova trznicaLjubljansko telovadišče Ilirija je bilo v sredo prizorišče tradicionalne študentske prireditve Škisova tržnica. Sončno vreme je že čez dan privabilo številne obiskovalce, za katere so člani študentskih klubov iz različnih koncev Slovenije in tudi tujine pripravili pestro kulinarično, animacijsko in zabavno ponudbo. Med več kot 50 klubi, ki so se predstavili na 14. Škisovi tržnici sta bila tudi Študentski klub mladih Šentjur (ŠKMŠ) in Klub študentov šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO).

Če je bila lanska tržnica (preveč) v znamenju zakona o malem delu, je bil letos politični prizvok prireditve bistveno manjši. Slavnostni govorniki so bili župani iz vseh slovenskih regij. Študente so nagovorili župan Vrhnike Stojan Jakin, županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič, župan Tržiča Borut Sajovic, župan Ormoža Alojzij Sok, župan Nove Gorice Matej Arčon in župan Laškega Franc Zdolšek. Rdeča nit popoldanskega dogajanja so bile predstavitve študentskih klubov. Poskrbljeno je bilo za pestro kulinarično ponudbo. Na stojnicah so se našle tradicionalne jedi iz skoraj vseh slovenskih regij, poskrbljeno je bilo tudi za pijačo. Zveza študenskih klubov – ŠKIS je na glavnem prireditvenem odru pripravila bogat program, kjer so se že čez dan odivjale različne aktivnosti, zvečer pa so ga zasedle glasbene skupine Soulfingers, Kiril Džajkovski, Niet, Happy Ol’ McWeasel, Toronto Drug Bust, Multiball in Dustin Chambers, ki so z DJ-i Gaetanom Fabriem, Illusionom in Kukyem poskrbeli, da se je rajanje zavlkelo v pozne nočne ure.

Oba kluba z Obsotelja in Kozjanskega sta se predstavila z zadnja leto tradicionalno ponudbo. Na stojnici ŠKMŠ niso smela manjkati pečena jajca, ki šentjurski klub na Škisovi tržnici spremljajo že vrsto let, KŠŠO-jevci pa so se predstavili s suhomesnatimi izdelki. Kot je povedal predsednik KŠŠO Ruben Cerovšek je bil namen predstavitve, da se klub še bolj približa vsem študentom iz območja in da se predstavijo možnosti, ki jih klub ponuja študentom.

Nekaj utrinkov s popoldanskega dogajanja na Iliriji lahko ujamete v galeriji fotografij, ki jo je za Kozjansko.info pripravil Žiga Lojen.

skisova ksso

skisova skms

skisova trznica 

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

f: Žiga Lojen
t: mK