Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

KŠŠO in ŠKMŠ na Škisovi tržnici v Ljubljani (foto in video)


skisova trznicaEna največjih študentskih prireditev Škisova tržnica v Ljubljani je letos minila v znamenju dežja in Zakona o malem delu. Kislo vreme je poskrbelo, da je na Ilirijo prišel kakšen obiskovalec manj, Zakon o malem delu pa je bil ob letošnjem geslu predstavitve slovenskih študentskih klubov “Moj kraj, moj ponos” rdeča nit prireditve.

Študentje so izžvižgali govora predsednika vlade Boruta Pahorja in ministra za delo, družino in socialne zadeve Ivana Svetlika v prid Zakonu o malem delu. Svetlik je napovedal več štipendij in nižji prag za dodeljevanje le teh, Pahor pa obljubil, da je Zakon o malem delu najboljša možna rešitev za prihodnost študentov.

Na Škisovi tržnici se je predstavljalo več kot 50 študentskih klubov iz vse Slovenije, prišlo jih je tudi nekaj iz tujine. Med njimi sta bila tudi oba kluba iz Obsotelja in Kozjanskega Klub študentov šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO) ter Študentski klub mladih Šentjur (ŠKMŠ). Kot je to že v navadi, so ŠKMŠjevci tudi letos na svoji stojnici pekli jajca, KŠŠOjevci pa so obiskovalcem ponudili domačo suho salamo in različne vrste pogač. V spodnjem videoprispevku si oglejte, kako sta se predstavila oba kluba in kaj so o njihovi ponudbi povedali študenti. Utrip Škisove tržnice boste ujeli tudi v naši fotogaleriji.

skisova trznica KSSO
KŠŠO je obiskovalcem ponudil domače salame in pogače
skisova trznica skms
Predsednik ŠKMŠ Aljaž Kolar med pripravo omlete
skisova trznica
Predsedniki študentskih klubov v sproščeni debati
skisova trznica
Na Škisovi tržnici so se predstavili člani študentskih klubov iz cele Slovenije

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t/f: Marko Kovačevič