Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Finale ŠKL: Žiga, žaga, Šmarje zmaga!!! (foto in video)


sklOsnovnošolci so včeraj v ljubljanski Hali Tivoli odigrali finalne tekme Šolske košarkarske lige v odbojki, nogometu in košarki. Vrhunec dneva je bila košarkarska tekma, kjer sta se pomerila lanski prvak OŠ Louisa Adamiča Grosuplje in OŠ Šmarje pri Jelšah.

Trenerji Tatjana Kampuš, Boris Emeršič in Tadej Ferme so odlično pripravili šmarske košarkarice in košarkarje na tekmo. Dekleta so začela odlično in z borbeno, požrtvovalno in dobro igro tako v obrambi kot napadu hitro naredile razliko dvanajstih točk. Ob koncu prve četrtine je semafor kazal rezultat 14:3 v korist OŠ Šmarje pri Jelšah. Tudi fantovski del šmarske ekipe, ki jo je na tribuni spodbujalo več kot 500 navijačev, je svoj del opravil odlično. Grosupljčanom niso dovolili, da bi se približali, razlika pa je do polčasa narasla na 16 točk (33:17). A Grosupeljčani se niso predali. Dekleta so v tretjo četrtino vstopile zelo motivirane in hitro manjšale razliko. Ob koncu so se Šmarčanke le zbrale in pod vodstvom odlične Larise Ocvirk pred zadnjo četrtino zagotovile 11 točk prednosti (41:30). Šmarski fantje so razliko držali do konca. Njihovi vrstniki so jih skušali ustavljati z osebnimi napakami a so bili natančni pri izvajanju prostih metov. Izpostaviti velja odlično igro Žana Cmereška, ki je dobro organiziral igro in zadeval, ko je bilo potrebno, z nekaj pomembnimi točkami se je izkazal tudi Timotej Napast. V zadnjo minuto srečanja so Šmarčani prišli z zadostno prednostjo, da so trenerji lahko na igrišče poslali prav vse igralce, iz tribun pa se je še glasneje slišala navijaška pesem Žiga, žaga, Šmarje zmaga. Ob koncu je semafor kazal rezultat 61:50 in Šmarčeni so se lahko po devetih letih znova razveselili naslova prvakov Šolske košarkarske lige. Na podelitvi nagrad so bili prisotni tudi košarkarji in košarkarice 1. OŠ Rogaška Slatina, ki so prejeli medalje za osvojeno 3. mesto.

Takoj po tekmi smo zbrali nekaj odzivov s šmarskega tabora. Oglejte si spodnji posnetek. Bogato dogajanje v Hali Tivoli so zabeležili tudi naši fotoaparati. Vabljeni k ogledu galerije fotografij

navijaci
Finale je s tribun spremljalo več kot 500 Šmarčanov
larisa ocvirk
Larisa Ocvirk je bila izbrana za najkoristnejšo košarkarico tekme
skl
Šmarski osnovnošolci so po letu 2002 znova dvignili prehodni pokal zmagovalcev ŠKL
skl
Zmagovalna ekipa

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t: Marko Kovačevič
f: Gregor Krajnc in mK