Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Orkestrada navdušili v Bistrici ob Sotli


V soboto, 15. 1. 2011, se je v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli zgodil zanimiv in svojevrsten koncert, ki ga je organiziralo Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli. Nastopila je glasbena skupina Orkestrada, ki predstavlja uglasbljeno poezijo, poznano po raznolikosti tematik.

Glasbena skupina Orkestrada je vzcvetela leta 2010. Sama ideja o poeziji, ki se prepeva in uprizarja na svojstven način, se je pred desetletjem porodila v srcu avtorice, pevke in trobentačice Rade Kikelj. Preplet lirike in melodije je nastal s pomočjo sedmih odličnih glasbenic in glasbenikov. To so: Thierno Diallo, Boštjan Franetič, Vid Drašler, Boris Magdalenc, Petra Onderufova, Asja Grauf in Nina Kodrič.

Številna zasedba skupine Orkestrada
Številna zasedba skupine Orkestrada

Nežna uglasbena poezija, ki jo je izvedla osemčlanska zasedba Orkestrada, se je dodobra dotaknila večine obiskovalcev. Ljubezensko-izpovedne, kot tudi melanholično-hrepeneče in družbeno kritične tematike s kombinacijo avtorske glasbe se žanrsko ni omejevala, sprehajala se je skozi zvrsti etna, jazz-a, blues-a in drugih neimenovanih zvrsti. Poezija za ušesa, oči in srce. Vse to je skupina obljubljala v svoji promociji, a tokrat je bilo vse to moč doživeti in občutiti na samem dogodku. Zmanjkala ni niti kaka solzica, ki je dokaz da srcu res dogaja. Člani zasedbe so se potrudili tudi za prijeten ambient, saj so nas presenetili z inovativno sceno in osvetljavo. Nastop je bil prijazen za ušesa in oči, kar so potrdili vsi, ki so se koncerta udeležili. 

Zamudniki in radovedneži lahko več izveste na:

http://orkestrada.wordpress.com/

http://www.myspace.com/orkestrada#ixzz135r59okN

http://www.youtube.com/watch?v=3-Z-LJczRjI

t/f: arhiv MCBoS

pripravil: eH