Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncertni polet v brezvetrju (foto in video)


Martinovski petek je bil šentjurski kulturni dom prizorišče koncerta rockovske manire, kar je zadnja leta prej izjema, kot pravilo. Kot organizatorji so se tokrat pojavili člani Mlade liberalne demokracije Šentjur, vsemu skupaj pa so nadeli nekoliko zagoneten naslov Pomagajmo mladini vzleteti – Dajmo mladini krila, stvar pa je imela tudi nekoliko bolj direktno poimenovanje – Martinovanje, čeprav na kraju samem ni bilo zaznati posebne povezave med tako čislanim praznikom in dogajanjem.

Na oder sta v vlogi predskupin stopili dve zasedbi t.i. sredinskega rocka s pevkama iz domačih logov. Pri December je pela stasita Janja Đaković iz Hruševca, pri Voyage pa energična Marjeta Pušnik s Planine. Glavna atrakcija bi naj bili Tide (ki niso The Tide, ki tudi koncertirajo po slovenskih odrih, op. a.), ki so jih rockovski kritiki požegnali z blagohotnimi ocenami, kot npr.: »Pojavili so se od nikoder in izdali odličen album!« vendar nekako ne uspejo osvojiti poslušalstva. Šentjursko je na tokratnem dogodku žal umanjkalo. Opravičilo so imeli dijaki, ki so imeli »delovno« soboto, kaj je bilo z ostalo publiko, ki je znala to dvorano velikokrat napolniti, pa je drugo vprašanje. Enega od vzrokov lahko iščemo tudi v nezasluženi neprisotnosti rockovskih zvrsti v množičnih občilih in temu, da se mladež pretirano naslanja na različne trende, ostalo pa je ne zanima.

Glavni organizator Peter Jevšinek, predsednik MLD Šentjur, je dejal, da si prihodnje želijo izvesti še več tovrstnih prireditev. Jutri, v četrtek, 25. novembra, vabijo na okroglo mizo o nasilju nad ženskami.

 

Oglejte si videoposnetka obeh skupin s šentjursko soudeležbo in fotogalerijo Gašperja Gobca

 

t/v: bR; foto: Gašper Gobec