Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

7. 2.: Telefoni so!


V Dobju so ob koncu meseca januarja pripravili lep zaključek gradnje telefonskega omrežja v kraju, ki se vse bolj razvija in sodijo tudi sodobne komunikacijske vezi v sestavni del tega razvoja. Krajani so se zbrali v gostilni Urška, navzoči pa so bili tudi družbenopolitični delavci šentjurske občine, PTT podjetja iz Celja ter delovnih organizacij iz Šentjurja. Posebno slovesno pa je bilo tudi zaradi tega, ker je bil med svojimi rojaki tudi dr. Jože Brilej, predsednik ustavnega sodišča Slovenije, ki vedno rad obišče Kozjansko.

Vse navzoče je nagovoril v imenu odbora za izvedbo akcije Franci Salobir in med drugim dejal: »… v Dobju je zapel telefon, stekla je vez med svetom in hribovitimi dobjanskimi kraji. Če pomislimo samo na potrebe nemotenega preskrbovanja, na hitra popravila električnega omrežja, na zdravstveno pomoč, obiske veterinarja in drugo, potem je vsakomur jasno, da je telefon več kot dobrodošel. V naslednjem obdobju, recimo dveh, treh let, moramo speljati v vsako vas vsaj po en telefon!«

Vsi zbrani so tudi čestitali dr. Jožetu Brileju ob njegovem jubileju in odlikovanju, ki mu ga je podelil predsednik Tito.

Novi tednik, 7. 2. 1980