Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski kolesarski maraton tudi letos privabil številne udeležence (foto in video)


kolesarski maratonV okviru akcije Slovenija kolesari je kolesarska sekcija ŠD Šmarje pri Jelšah tudi letos organizirala tradicionalni Šmarski kolesarski maraton. V lepi sončni nedelji so se udeleženci lahko preizkusili na treh trasah po obsoteljskih in kozjanskih gričih.

Mali maraton je meril 21, srednji 54 in veliki 74 kilometrov. Člani kolesarske sekcije ŠD Šmarje so se potrudili, da je bila proga na vseh predelih dobro označena in da je bila kolesarjem med vožnjo vseskozi na voljo nujna prva pomoč ter osvežitev. Štart in cilj je bil ob Gasilskem domu Šmarje pri Jelšah. Tudi letos so udeležence maratona na pot pospremili lastniki starodobnih koles, ki postajajo že zaščitni znak te prireditve. Kot se za rekreativno prireditev spodobi, rezultati niso bili v ospredju. Vsi udeleženci so ob prihodu v cilj dobili medaljo in spominsko darilo, čakale pa so jih tudi polne mize, na katerih so postregli z golažem.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je kmalu po štartu letošnjega maraton dejal vodja kolesarske sekcije Jaka Rihtarič. V galeriji fotografij pa si oglejte, kaj se je dogajalo na štartu in cilju.

kolesarski maraton
Maratona so se udeležili kolesarji različnih generacij
riflgodci
Za dobro vzdušje na štartu so poskrbeli mestinjski Riflgodci
starodobniki
Lastniki starodobnih koles se vsako leto udeležijo Šmarskega kolesarskega maratona

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

Šmarski kolesarji so o pripravi maratona pisali na našem forumu. Svoje mnenje o letošnji izvedbi lahko dodate tudi vi.

v/t/f: Marko Kovačevič