Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predstavitev nove kolesarske karte Obsotelja in Kozjanskega (foto in video)


V petek, 11. junija 2010, je v dvorcu Strmol potekala predstavitvena in novinarska konferenca ob izdaji nove kolesarske karte Obsotelja in Kozjanskega. Namen projekta “Kolesarimo po Obsotelju in Kozjanskem” je povečanje turistične atraktivnosti regije z dodatno ponudbo, torej s kolesarskim turizmom. Seveda je gonilna sila pri projektu bila tudi spodbujanje kolesarjenja kot zdravega načina življenja. Bojana Žaberl, direktorica Razvojne Agencije Sotla je nagovorila prisotne novinarje in predstavila projekt, izveden v treh fazah, začet januarja 2009.

1. faza je zajemala štiri motivacijske delavnice in predstavitev dveh primerov dobre prakse, analize in predloge razvojnega potenciala kolesarskega turizma na projektnem območju.

V 2. fazi so oblikovali baze kolesarskih poti na območju, v 3. fazi kolesarske izlete, izelali kolesarske karte in promocijske aktivnosti. 

Skupna vrednost projekta je skoraj 70.000 €. 

Na kolesarski karti je vrisanih 10 predlogov kolesarskih izletov, vsaka od petih vključenih občin (Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek in Kozje) ima izhodišče dveh izletov. Prav tako pa kolesarske poti vključujejo naravne in kulturne znamenitosti. Utrinke iz predstavitve si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

 

 

Konferenca
Konferenca
Rudi Krebs
Rudi Krebs
Majda Slokan
Majda Slokan
Karto je predstavil Rudi Krebs, član Kolesarskega kluba Rogaška Slatina. Predstavitev si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

Po končani konferenci je Majda Slokan predstavila tudi projekt VINO COOL, območje 13 vinskih cest, ki potekajo po Sloveniji in Avstriji. Zaradi mej je v preteklosti bilo na področju turizma premalo povezovanja. Projekt vina, kultur in kulinarike bo obogatil in povezal turistično ponudbo vinskih cest in jo z izpostavitvijo lokalnih posebnosti (klopotci in tradicija, arhitekturna prepletanja starega in novega, ekoloških vin in kulinarike, ter znamenite Stare trte) naredil še privlačnejšo. Projekt bo pospešil razvoj turistične ponudbe na vinskih cestah in povečal prepoznavnost celotnega čezmejnega območja s ponudbo pristnih, na človeka blagodejno delujočih vinsko-kulinaričnih doživetij, ki bodo predstavljala preplet lokalne tradicije vinsko-kulinarične kulture in sodobnih pristopov. Več si lahko ogledate v spodnjih video prispevkih.

Na koncu velja pohvaliti tudi pogostitev, ki smo je bili in vsi prisotno deležni po končani konferenci. Prav tako nas je vse novinarje na stolih pričakal propagandni material, ki je vključeval nove kolesarske karte, program in plastenko za vodo. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši foto-galeriji.

 

 
 
 
 
 
v/t/f: Egon Horvat