Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 25. 5.–2. 6. 2009


V obdobju od 25. 5. 2009 do 2. 6. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

 

1.       KAZNIVA DEJANJA – 14

2.       PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2

3.       PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 1

4.       OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5

5.       PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0

6.       PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1

7.       PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1

8.       IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 45

9.       PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 53 

10.   ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

ZASEG OROŽJA V DOMU STAREJŠIH

25. 5. 2009 je bila PP Šentjur obveščena, da je starejšemu občanu, prebivalcu Doma starejših Šentjur, poteklo dovoljenje za posest orožja, ki ga je imel tudi neustrezno shranjenega v predalu omarice v sobi, kjer prebiva.

Policisti smo mu orožje zasegli, zoper njega pa bo uveden tudi hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Šentjur, zaradi kršitev določil Zakona o orožju. 

 

POŠKODOVANJE LESENIH STEBRIČKOV V ZAGAJU PRI PONIKVI

Dne 26. 5. 2009 so bili policisti PP Šentjur obveščeni, da je NN storilec v kraju Zagaj pri Ponikvi namerno poškodoval več lesenih stebričkov ograje za konje in tako konjem omogočil prosto gibanje po Zagaju. Za storilcem policisti še poizvedujemo. 

 

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA S KLOPCE OB IGRIŠČU

26. 5. 2009 v večernem času je bilo na Policijski postaji Šentjur naznjanjeno kaznivo dejanje tatvine mobilnega  telefona. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec igral nogomet, telefonski aparat pa med tem odložil v torbo in jo pustil na klopci ob igrišču. Priložnost je izkoristil neznani storilec in iz torbe odtujil mobilni telefon. 

 

TATVINA OGLEDALA IN BRISALCEV Z VOZILA

26. 5. 2009 zvečer je na PP Šentjur občan naznanil, da mu je NN storilec z parkiranega osebnega avtomobila, katerega je imel parkiranega na Cesti Valentina Orožna odtujil stransko ogledalo in brisalce.

 

POVOŽENJE PSA NA DVORIŠČU

Dne 26. 5. 2009 zvečer je občan obvestil PP Šentjur, da mu je NN voznik povozil psa na dvorišču pred stanovanjsko hišo v Šentvidu pri Planini in z vozilom pobegnil s kraja. Pes pa je zaradi povoženja poginil.  Policisti PP Šentjur so z ogledom kraja in z zbranimi obvestili pobeglega voznika in vozilo kmalu zatem izsledili. Za početje se bo voznik zagovarjal na sodišču zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Izdan mu je bil tudi plačilni nalog, saj je vozil pod vplivom alkohola in ker je s kraja pobegnil.   

 

VANDALIZEM NA OBJEKTU VRTCA PEŠNICA

Dne 27. 5. 2009 je bila PP Šentjur obveščena o vandalizmu na objektu vrtca Pešnica. Policisti so z ogledom in z zbranimi obvestili na kraju ugotovili, da je NN storilec – storilci tekom noči z metanjem kamenja v vrata razbil steklo na vratih vrtca.

 

POŠKODOVANJE TREH PARKIRANIH VOZIL

Dne 28. 5. 2009 je občan obvestil PP Šentjur, da je NN storilec tekom noči poškodoval steklo na treh parkiranih avtomobilih na Cesti Leona Dobrotinška v Šentjurju..

 

SPOR MED ZAKONCEMA

Dne 28. 5. 2009 je bila PP Šentjur obveščena o sporu med zakoncema. Policisti so na kraju enemu izmed zakoncev izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru. Po intervenciji policistov in prejetem plačilnem nalogu sta se zakonca pomirila.

 

PRIDRŽANJE VOZNIKA ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Patrulja PP Šentjur je v poznih večernih urah dne 29. 5. 2009 ustavila voznika, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti kateri je pokazal, da je voznik popil preveč alkoholnih pijač, zato je do streznitve prespal v prostorih za streznitev na PP.  V postopku je bilo med drugim ugotovljeno, da so zaradi večkratnih kršitev CPP izpolnjeni tudi pogoji za zaseg vozila, zaradi česar je bilo vinjenemu vozniku na kraju zaseženo tudi njegovo vozilo.

IZREČENA PREPOVED PREBLIŽEVANJA V DRAMLJAH

Dne 30. 5. 2009  popoldan so bili policisti PP Šentjur napoteni v intervencijo v Dramlje, kjer je bivši partner fizično obračunaval z bivšo partnerko in njeno hčerko. Policisti so mu na kraju zaradi zaščite obeh žrtev izrekli prepoved približevanja in ga odstranili s kraja. Zoper nasilneža bo podana tudi kazenska ovadba na sodišče.

 

VLOM V TRGOVINO V LOKARJAH

Dne 31. 5. 2009 zjutraj so bili policisti PP Šentjur obveščeni o vlomu v trgovino v Lokarjih. Policisti so z ogledom kraja in z zbranimi obvestili ugotovili, da je NN storilec iz trgovine odtujil motorne žage. Vse, ki bi kakor vedeli o storilcu navedenega dejanja naprošamo, da o tem obvestijo Policijsko postajo Šentjur ali pokličejo na tel. št. 113.  Opozorili bi vas še tudi, da od neznanih oseb ne odkupujete predmetov, ki se ponavadi po zelo ugodnih cenah, saj so najverjetneje odtujeni kjer na drugem območju. V primeru ponudbe le-to zavrnite, zapomnite pa si osebe, vozila, reg. številke in druge posebnosti, ki jih zaznate in nas o tem obvestite.

 

ZMERJAL SOSEDOVA OTROKA

Dne 31. 5. 2009 je PP Šentjur obvestila občanka, da se je njen sin pred hišo na dvorišču igral s svojim vrstnikom, vendar ju je med igro pričel glasno zmerjati sosed, ki mu igra otrok ni bila po volji.  Policisti so na kraju zbrali obvestila in kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru.

 

PROMETNE NESREČA S POBEGOM V STOPČAH

Dne 31. 5. 2009 popoldan se je glavni cesti v Stopčah med srečevanjem med vozili  pripetila prometna nesreča  in sicer je prišlo do oplaženja med vozili. Eden izmed udeleženih voznikov je prometno nesrečo prijavil na Policijski postaji Šentjur, drugi pa je s kraja po trčenju odpeljal.  Za pobeglim voznikom policisti še poizvedujemo .

Po pooblastilu komandirja  policijske postaje

Slavko MLAKAR

POMOČNIK KOMANDIRJA PP