Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zahtevajo obnovitev šmarskega bazena


Na spletnem socialnem omrežju Facebook se je pred dnevi pojavila skupina z naslovom “V Šmarju pri Jelšah hočemo obnovljen bazen”. V nekaj dneh se ji je pridružilo skoraj 400 članov, ki se, kot piše v opisu skupine, radi spominjajo dni: “ko smo kot osnovno oziroma srednješolci po pouku prihajali v Šmarje na bazen, ter se za 150 oz 250 sit kopali, igrali biljard, namizni nogomet, ter kartali cele popoldneve!!! “

Skupina sicer jasno ne opredeljuje, na koga naslavlja svoje zahteve, kar nam ni znal natančneje pojasniti niti njen ustanovitelj, Uroš Kolar: “Menim, da je (skupina) rezultat velikega zanimanja oziroma (število) dobljenih članov nekakšna slika za osebe oz. osebo, katera skrbi za razvoj športa, oziroma nekih splošnih interesov. Morda je prav župan Jože Čakš tisti, kateri  bi lahko kaj več rekel na to temo.”

Kolar je spregovoril tudi o pričakovani ceni kopanja v obnovljenem bazenu:  “Jasno nam je, da bi bile cene na bazenu primerne današnjemu času, o tem sploh ni dvoma. Z navajanjem 150-250 SIT samo obujam spomine na takratne čase, na šmarski bazen, aktivnosti ob njem, ter smešno ceno, katera nam je omogočala več druženja ”

Kakorkoli že, izredno številčen odziv Šmarčanov na Facebooku opozarja na večletno perečo problematiko šmarskega bazena, ki je osamljen in zapuščen dočakal že svoje peto zaporedno poletje. O razlogih za njegovo zaprtje smo na Kozjansko.info v daljšem prispevku pisali že lani, napovedali pa smo tudi morebitno vrnitev veselih in mokrih časov za šmarsko mladež:

“… Bazen je tako nekaj let deloval predvsem po zaslugi prizadevnosti takratnega občinskega  vzdrževalca Boruta Bevca, ki je ob podpori šmarske Krajevne skupnosti kopališče vsako leto uspel usposobiti za delovanje. Po njegovem odhodu iz občinske službe je bila pri pristojnih sprejeta odločitev, da zaradi prevelikih stroškov obratovanja šmarski bazen zaprejo do zgraditve novega, ki je predviden v okviru zadnje faze ureditve šmarskega športnega parka.

Omenjeni projekt kar precej zamuja od prvotnih planov in je pred drugo fazo, ko naj bi slačilnice in tribune po kriterijih, ki jih zahteva  Nogometna zveza Slovenije, dobil domači nogometni klub.  Graditi se naj bi začele v septembru (2009), zaradi suše v občinskem proračunu pa je nadaljnji potek gradnje športnega parka  pod vprašajem. Kljub temu pri pristojnih na Občini vlada prepričanje, da bodo sredstva za graditev novega bazena, ki bo stal na mestu sedanjih prostorov nogometnega kluba, zagotovljena do leta 2011.”  (več v članku Do kdaj se bodo Šmarčani kopali v šentjurskem bazenu? )

Sicer pa na uradno pojasnilo župana Občine Šmarje pri Jelšah Jelšah Jožeta Čakša ne bo potrebno dolgo čakati, saj mu je v naši rubriki “Vprašajte župana” vprašanje o obnovi šmarskega bazena zastavil uporabnik Zazo007 .

Zainteresirane bralce tako vabimo, da odgovor na Kozjansko.info poiščete v naslednjem tednu ali dveh. Do takrat pa priporočamo, da se pred vročino skrijete v senco in za osvežitev spijete osvežilno pijačo ali dve. Vsaj to poletje ohladitev bolj mokre vrste v šmarski občini še zagotovo ne bo mogoča.