Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šmarskem vrtcu našli prisluškovalno napravo!


vrtec-livada1Ena izmed vzgojiteljic v enoti Livada vrtca Šmarje pri Jelšah je na dnu otroške vreče z igračami našla sumljiv predmet, za katerega se je izkazalo, da gre za prisluškovalno napravo.

Primer že preiskuje specializirano državno tožilstvo, po naših zanesljivih informacijah pa naj bi napravo v vrečo skril eden izmed (starih) staršev, ki je tako želel preveriti, kako v vrtcu ravnajo z njegovim otrokom.

Zaposlene v šmarskem vrtcu je v ponedeljek pri opravljanju običajnih vsakodnevnih opravil čakal pravi šok. V darilni vrečki, v kateri otroci v vrtec prinašajo svoje igrače, so naleteli na predmet, za katerega se je izkazalo, da je prisluškovalna naprava. Pomočnica vzgojiteljice jo je našla skrito za kartonskim robom na dnu izpraznjene vrečke, ker se ji je vrečka zdela nenavadno težka. O najdbi so nemudoma obvestili policijo, ki je za Kozjansko.info potrdila prejem prijave.

Po naših virih naj bi napravo tja nastavil bodisi oče, bodisi stari oče otroka. Slednji naj bi krivdo prevzel nase. Dejanje naj bi storil v skrbi za vnučko, katero naj bi po njegovih besedah v vrtcu večkrat prevzel objokano in z rdečimi očmi, za kar pa pri odgovornih naj ne bi dobil zadovoljivega pojasnila.

Odkritje prisluškovalne naprave so za Kozjansko.info potrdili tudi v šmarskem vrtcu. Kot pravijo, so nanjo naleteli v eni od igralnic, njeno namestitev pa so starši vrtcu že priznali. Oče, po naših informacijah po poklicu policist, in stari oče, se naj bi odgovornim v vrtcu za dejanje že opravičila, a zadeva očitno ne bo ostala zgolj pri tem.

S policijske uprave Celje so nam namreč potrdili prejem prijave suma neupravičenega zvočnega snemanja, ki so jo posredovali Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili Specializiranega državnega tožilstva. Slednje kaže na to, da je dejanja dejansko osumljena  “uradna oseba s posebnimi pooblastili”, med katere sodijo tudi policisti.

Za navedeno kaznivo dejanje, zakrivljeno s strani uradnih oseb, je zagrožena kazen od treh mesecev do petih let zapora.

DODANO 27.11.: s šmarskega vrtca so nam sporočili, da sta  vzgojiteljici oddelka popolnoma pretreseni nad izjavo, da je deklica hodila domov objokana.

 “Deklica se v vrtcu počuti odlično, sproščeno in razigrano. Nikoli ni odšla domov objokana. Po očetovi izjavi vse izhaja iz tega, da je nekega dne stal pred oddelkom svojega otroka, nakar je v oddelku slišal jok in predvideval, da je to njegova deklica. Pojavil se mu je dvom, ki ga je doma zaupal širši družini. Dedek otroka je pojasnil, da je bila ideja o prisluškovalni napravi njegova in da se zaveda, da je v preveliki skrbi za otroka naredil veliko neumnost,” so zapisali.

To je že druga večja afera v vrtcu Šmarje pri Jelšah v zadnjih dveh letih. Konec leta 2014 so se namreč v javnosti pojavile obtožbe o domnevnem nasilnem ravnanju z otroki v šmarskem vrtcu, ki pa so se kasneje izkazale za neutemeljene. Vrtec med lokalnimi prebivalci uživa visok ugled, velika večina staršev pa je s tem, kako v njem skrbijo za njihove otroke, več kot zadovoljnih.

Bogdan Rahten

sola-voznje-polsi-klik