Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športni park v Šmarju pri Jelšah dobiva novo podobo


igrala_smarje_1Šmarski športni park dobiva novo podobo. Pridobitvi sta kombinirano leseno igralo za otroke in Street workout orodje za odrasle. V ograjenem delu parka, pri balinišču, je Občina Šmarje pri Jelšah sicer želela postavila športni park Erasmus (70 m² površine, na kateri so želeli postaviti “Street workout” orodje ter plezalni balvan za otroke). Z investicijo, vredno 22.000 evrov, so se prijavili na razpis Fundacije za šport za sofinanciranje v višini 50% upravičenih stroškov (predvidoma 8.583,59 EUR), vendar na razpisu niso uspeli.

Ugodna ponudba igral in orodij botrovala postavitvi 
Ob koncu leta 2015 je Občini uspelo pridobiti zelo ugodno ponudbo igral in orodij, zato so se odločili da bomo na istem mestu postaviti igrala in orodja, namenjena otrokom od 3. leta starosti naprej in tudi odraslim, in sicer višini sredstev, ki so jih imeli rezerviranih na tej postavki, brez sredstev Fundacije za šport.

Investicija z izkopom, postavitvijo igrala in orodij ter nasutjem pranega prodca, znaša približno 14.400 evrov.

Street workout orodje za odrasle, leseno igralo za otroke
Na približno 190 m² površine se od minulega tedna nahajata kombinirano leseno igralo in “Street workout” orodje. Leseno igralo tvorita dva stolpa, ki sta povezana preko lesenega mostu, naokoli pa ju obkroža še več elementov; lestev, lesene stopnice, plezalna stena z oprimki ter vrvjo, plezalna mrežna lestev, dva tobogana, dvojna gugalnica, otroška piknik mizica s klopema ter razni dodatki.

igrala_smarje_2

Igralo je opremljeno z barvitima platnenima strehama ter nudi možnost igre tudi do 25 otrok hkrati, primerno za otroke od 3.-12. leta starosti.

Street Workout enota pa združuje več elementov, ki omogočajo razgibavanje celotnega telesa na eni enoti. Naprava omogoča več vrst vadbe, od dvigovanja trupa in nog, do raztegovanja, visenja ter vaj za trebuh in je primerna za vadbo starejših otrok in odraslih.

igrala_smarje_3

Pridobitvi bosta dopolnjevali obstoječe asfaltirano košarkarsko in malo nogometno igrišče ter predstavljale dodatno možnost preživljanja prostega časa otrok in njihovih družin.

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah