Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vplivneži KiO 2014: od 11. do 20. mesta


najvplivnajsi-2015-11-20Danes predstavljamo vplivneže Kozjanskega in Obsotelja, ki sledijo prvi deseterici izbrancev naše lestvice.

Med njimi sta dva nova obraza – sveže izvoljeni poslanki Državnega zobra RS iz Šentjurja, družbo katerih nekoliko višje zaokrožuje znani politični rutiner, nekoč najvplivnejši človek Kozjanskega in Obsotelja.

Visoko se je povzpet tudi izjemno vpliven odvetnik, ki pa je na lokalni sceni manj poznan. Lestvico zaključuje odstavljeni direktor državnega represivnega organa.

Gibanje kandidatov po lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja glede na leto poprej lahko spremljate z enostavnim grafičnim prikazom. Puščica navzgor pomeni, da se je oseba po lestvici glede na leto poprej povzpela, puščica navzdol pomeni nižjo uvrstitev, krogec pa ohranitev pozicije. Številka zraven predstavlja razliko v številu mest glede na uvrstitev v letu 2013.

IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2014)
11 + 20

Aleš Rojs

O Šmarčanu iz znane notarsko-odvetniške družine v domačih krajih ni veliko slišati, kar pa še ne pomeni, da ne sodi med najvplivnejše rojake na veliki sceni. In ta sega na mednarodni nivo. Po navedbah časnika Dnevnik naj bi bil Aleš Rojs eden ključnih mož v Sloveniji hrvaškega podjetnika Ivice Todorića, kateremu naj bi pomagal izpeljati prevzem slovenskega najboljšega soseda Mercatorja.

Temu bi lahko verjeli, saj je odvetniška pisarna Rojs, Peljhan, Prelesnik & Partnerji največja v Sloveniji tako po prihodkih (5 milijonov €) kot po dobičku (2,7 milijona €). Prihodke so samo v letu dni dvignili za skoraj milijon evrov. Lanska predstavitev (31. mesto)

12   – 4

dr. Vinko Gorenak

V Šmarje oženjeni “Pohorc” je še enkrat več prepričal lokalne volivce, da mu namenijo predstavniški mandat v Državnem zboru RS, a je številko pred njegovim imenom in stranko tokrat obkrožilo skoraj pol manj volivcev kot na volitvah leta 2011 (takrat 5368, sedaj 2788), oziroma točno 23 %, kar pa je še vedno nadpovprečen rezultat glede na izkupiček SDS na državnem nivoju. Poslanski sedež mu je zagotovilo 6 glasov, za kolikor je v mariborski volilni enoti premagal dolgoletnega poslanskega kolega iz vrst svoje stranke Jožeta Jerovška.

Gorenak ostaja med aktivnejšimi poslanci SDS. Minulo leto smo ga pogosto videvali pred vrhovnim sodiščem, kjer je izražal podporo svojemu zaprtemu predsedniku stranke. Branil ga je tudi v blogerskih zapisih, kjer mu včasih uide tudi kakšna ostra na račun bivših pripadnikov službe državne varnosti (znane kot UDBA).

Zaradi ene takšnih se je znašel pred sodiščem, saj mu Miran Dorič v zasebni tožbi očita razžalitev zaradi zapisa, češ da naj bi leta 1975 v Celovcu kot tajni agent Hanzi zagrešil umor hrvaškega imigranta Nikice Martinovića in da naj bi bil zaradi tega policijsko pridržan v Nemčiji.  Lanska predstavitev (8. mesto)

13   +0

Danica Zorin Mijošek

Štiri desetleja in pol že traja zanimiva življenjska avantura Danice Zorin Mijošek, odkar je v Rogaški Slatini odprla svoj prvi kozmetični salon in začela snovati načrte za svojo lastno blagovno znamko Kozmetika Afrodita.Čisti prihodki podjetja so leta 2013 znašali 10.688.929 evrov, prikazanega dobička pa je za dobrih 300 tisoč evrov.

Danes je njeno podjetje mednarodno uveljavljeno, več kot polovico prometa ustvarijo na tujih trgih, ekipa 130 zaposlenih pa stavi na inovacije in stalen razvoj.V minulem letu je Kozmetika Afrodita skupaj s hrvaškim podjetjem Istragrafika na festivalu najboljše embalaže na hrvaškem tržišču FEST.A. CROPAK 2014 osvojila nagrado za najboljšo embalažo CROPAK 2014.

V kategoriji Tehnične lastnosti je bila proglašeno za najboljšo rešitev embalaža za izdelke obrazne nege Mandelj, Kamilica, Karotin, Calendula, Aloe vera in Oliva, ki jo je oblikovala Simona Kmetič, izdelali pa so jo v podjetju Istragrafika.

Žirijo je navdušila atraktivnost škatlice, kot tudi njena tehnična izvedba in dizajn, ki s kombinacijo svetlečih in mat elementov ustvarja trodimenzionalnost ter ekskluzivnost izdelka. Lanska predstavitev (13.)

14 ‘+2

Boštjan Kukovičič

Pri Tuševi franšizi KEA so leta 2013 ustvarili za 28,5 milijonov EUR prometa, kar je za 3 več od leta prej. Prikazali so slabih 200 tisočakov dobička.Konec leta 2014 so odprli trgovino na Ponikvi, časopis Šentjurske novice pa ga je razglasil za osebnost leta. Lanska predstavitev (16.)
15 +4

dr. Tone Kregar

 Ustvarjalno leto je za Kregarjem. Zgodovinarji so se v letu 2014 intenzivno ukvarjali s 100. obletnico začetka prve svetovne vojne. Tudi Kregar, ki je med drugim napisal več tekstov na to temo, ni bil izjema. Njegova razstava Ukradeni otroci, ki priča o usodi več kot 600 slovenskih otrok, ki so bili med drugo svetovno vojno nasilno ločeni od pobitih ali deportiranih staršev, je bila del spremljevalnega programa 16. Festivala dokumentarnega filma v Cankarjevem domu.

Kregar je bil aktiven tudi na drugih področjih. Tako je lani izšla knjiga Kravatni gen, zbirka kolumn, ki jih piše za časnik Večer. Knjigi so sledile večinoma dobro obiskane predstavitve in literarni večeri širom Slovenije.

Seveda pa ne moremo mimo skupine Mi2, ki je jeseni izdala nov album. Čista jeba se je hitro prijela in do konca leta postala najbolje prodajana plošča v Sloveniji. Midvajevci so izid plošče pospremili s koncertom v ljubljanski Cvetličarni. Rekorde obiskanosti je rušila tudi njihova mini turneja v Celju, Mariboru in Ljubljani. Konec leta so obsoteljski rockerji dočakali v Mariboru, kjer so na silvestrov večer razgreli desettisočglavo množico. Lanska predstavitev (19.)

16  + 1

Boštjan Brantuša

Direktor slovenskih nakupovalnih središč, ki so v lasti koncerna Spar European Shopping Centers (SES) (Citypark Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje in Center Interspar Vič) meni, da je nakupovalnih centrov je glede na število prebivalcev in glede na trenutne razmere na slovenskem trgu dovolj.

Pri privabljanju tujih investitorjev pa vidi glavni problem v tveganjih, povezanih z našim okoljem, ki prinašajo majhne donose.Kljub vsemu je lani koncernu SES uspelo privabiti sovlagatelja – zavarovalnico Allianz, ki je vstopila v lastniško sestavo nakupovalnih centrov Citycenter Celje in Citypark Ljubljana, kjer je prevzela polovični delež. Lanska predstavitev (17.)

17 +1

mag. Marko Diaci

Na jesenskih lokalnih volitvah je drugi županski mandat prepričljivo osvojil (s 86,9% glasov).V 26-članskem občinskem svetu se je okrepilo tudi njegova lista, in sicer iz 6 na 10 svetnikov.

Konec leta 2014 je šentjurski občinski svet potrdil najvišji rebalans proračuna doslej, in sicer je v njem za 22,6 milijonov EUR prihodkov. Lanska predstavitev (18.)

18 novinka

Anita Kolešakolesa2

Po 15-letnem vodenju šentjurske območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti ji je v drugem poskusu po 10 letih uspel po preboj v Državni zbor, tokrat na listi Stranke Mira Cerarja.Koleša je diplomantka Višje upravne šole v Mariboru in Fakultete za management v Kopru.

Leta 1961 rojena članica največje vladne stranke sodeluje v treh parlamentarnih odborih: Komisija za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu (podpredsednica), Odbor za kulturo, Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

19
 novinka

Jelka Godecjelka-godec2

 

 

 

 

Učiteljica fizike, rojena leta 1969, je bila devet let zaposlena na srednji šoli kot učiteljica fizike, matematike in informatike. med letoma 2006 in 2014 vodila šentjursko ljudsko univerzo, ki jo je umestila v opazno institucijo.

V tem času je gradila tudi kariero v SDS na čigar listi je bila julija 2014 izvoljena v najvišje državno zakonodajno telo – Državni zbor RS. Tam je članica štirih odborov: Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide, Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino, Odbor za kulturo, Odbor za zdravstvo.

Je tudi članica Upravnega odbora Združenja zahodnoštajerske pokrajine za pomoč pri demenci Spominčica Šentjur.

V prostem času rada teče in se ukvarja s posebno aerobno vadbo bianbox. Je mati treh šoloobveznih otrok.

20  -15

Stanislav Veniger

Konec oktobra je Cerarjeva vlada, v skladu z njeno politiko menjave vseh vodij obrambno-varnostnega sistema (direktorje Sove, VOS, načelnika generalštaba SV…) po dveh letih razrešila Venigerja z mesta generalnega direktorja policije, čeprav je bil imenovan za petletni mandat.

Kot oteževalno okoliščino so mu pripisali, da naj bi za delo na švicarskem inštitutu Center za demokratični nadzor nad oboroženimi silami neupravičeno prejemal proračunska sredstva. Lanska predstavit

images_slike3_ured5_oglasi_polovicka-kio-splosno