Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend v znamenju lokalnega derbija (video)


samrje rogaskaNogometno dogajanje na praznično soboto je najbolj zaznamoval lokalni derbi. V 12. krogu Štajerske nogometne lige so v Šmarju pri Jelšah gostovali igralci NK GIC Gradnje Rogaška. MU Šentjur je remiziral z Alumijem, Mons Claudius je po osmih zaporednih porazih vendarle prišel do točke, Odred Kozje pa je visoko zmagal v Laškem.

Lokalni derbi so dobili domačini. Za minimalno zmago je na začetku tekme, po dobri podaji Nejca Deučmana zadel Miha Belak. Tekma je bila napeta, tako eni kot drugi so želeli premagati lokalne rivale. Sodniki so večkrat razburili igralce, trenerja, klopi in predvsem navijače. Teh se je po štetju organizatorja zbralo okrog 130. NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah so se z zmago znova povzpele na tretje mesto lestvice. Za vodilno ekipo Bistrice, ki je minuli vikend izgubila v Podvincih, imajo pet točk zaostanka. Slatinčani so padli na osmo mesto.

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah : GIC Gradnje Rogaška 1:0 (1:0)
Belak (7′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Več o lokalnem derbiju si oglejte v spodnjem videoprispevku.

Nogometna tekma Trgovine Jager Šmarje : GIC Gradnje Rogaška from Marko Kovacevic on Vimeo.

 

smarje_rogaska
Sodnik Mitja Lenart je pokazal sedem rumenih kartonov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

smarje rogaska
Navijači obeh ekip so po koncu tekme skupaj nazdravili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. SNL
Šentjurčani so gostili ekipo Aluminija iz Kidričevega. Domači so povedli v 41. minuti, ko je mrežo zatresel Jernej Leskovar. Da bi vse tri točke ostale doma, je preprečil Dejan Purišič, ki je Matjaža Kastelica premagal v 80. minuti. Na lestvici so Šentjurčani izgubili eno mesto in so zdaj sedmi.

MU Šentjur : Aluminij 1:1 (1:0)
Leskovar (41′); Purišič (80′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Mons Claudius je v 12. krogu 3. SNL – vzhod končno prekinil črni niz porazov. Na tekmi v Rogaški Slatini so gostje iz Zreč povedli v 42. minuti. Rogatčani so v drugem polčasu prekinili tradicijo iz prejnjih tekem, ko so ob minimalnih zaostankih v prvem polčasu, tekme končali z do vrha napolnjeno mrežo. V 85. minuti je zadel Dejan Polajžer in Rogatcu prinesel prvo točko po tretjem krogu 3. SNL.

Mons Claudius : Zreče 1:1 (0:1)
D. Polajžer (85′); Tirovič (42′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica 

MČL
Kozjani so iz gostovanja v Laškem odnesli vse tri točke. Proti pivovarju sta v prvem polčasu zadela Rok Bolko in Dejan Novak, zmago pa je v drugem polčasu povišal Miha Golob.

Pivovar : Odred Kozje 0:3 (0:2)
Bolko (33′), Novak (44′), Golob (70′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

tekst, foto, video, montaža: Marko Kovačevič