Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini bo kolesarje po novem štel interaktivni števec kolesarskega prometa


kolesarski stevec rogaska 2016Ob kolesarski stezi v Športnem centru na Sotelski cesti v Rogaški Slatini vas čaka inovativna novost –  interaktivni števec kolesarskega prometa.

Rešitve, ki so v nekaterih evropskih okoljih že znane in izvedene, se želi inovativno nadgraditi in prenesti tudi v naš prostor. Zato je bil v podjetju Sicum razvit nov multifunkcijski števec kolesarskega prometa, kot inovativno orodje za spodbujanje, spremljanje in boljše načrtovanje kolesarskega prometa.

Nov večnamenski števec kolesarskega prometa tako omogoča:

  •  štetje kolesarjev in dimenzioniranje kolesarske infrastrukture;
  •  izboljšanje prometne varnosti;
  •  promocijo in spodbujanje kolesarskega prometa, kot zdravega načina življenja;
  •  izboljšanje pretoka informacij in komunikacije med fizično infrastrukturo in človekom ter izboljšanje doživljanja vožnje s kolesom in povečanje zadovoljstva uporabnikov ;
  •  oživljanje mest in regije kot celote;
  •  globalno upravljanje s kolesarsko infrastrukturo na lokalnem, regionalnem, nacionalnem in transnacionalnem nivoju.

Kot ena izmed ključnih prednosti te naprave je možnost prikazovanja večjega števila informacij na LED prikazovalniku, kot npr.: podatki o letnem in dnevnem številu kolesarjev ter temperaturi zraka. Pomembno je tudi, da kolesarski števec omogoča prikaz podatkov, ki po obliki in dimenzijah sledijo kriterijem zaznavno-vidnih zahtev v gibanju in s tem spodbuja funkcijo kolesarjenja.

V merilu mesta in regije se želi s pametno tehnologijo prispevati k boljši integraciji kolesarskega omrežja na celotnem območju ter kolesarski prostor narediti bolj prijazen do uporabnika.

kolesarjenje-sotla-polsi-klik2