Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun šport v dobrem položaju


 

Motokrosisti TRK Tajfun šport so prvo septembrsko nedeljo v Dolini pod Kalom odpeljali prvo dirko za državno prvenstvo po poletnem premoru in obenem predzadnjo dirko pred zaključkom sezone.

Najboljša uvrstitev je med podmladkarji do 50 kubičnih centimetrov z 2. mestom uspela Maksu Mausserju, ki je postal tudi državni podprvak, saj je bila v tem razredu to tudi zaključna, tretja tekma.

V odprtem razredu je Erik Slavec osvojil 3. mesto, dirko pa je zaznamoval padec favorita Saša Kraglja, ki so ga prepeljali v klinični center.
V razredu do 85 ccm je bil Nick Škorja 4., enako kot Alojz Vogrinc pri veteranih. Med vozniki s 125 prostorninskih centimetrov je bil Dejan Zver 6., Borut Bele pa osmi.

Finalno dirko državnega prvenstva Feroda Celje bo 27. septembra gostilo društvo AMD Orehova vas na progi v Radizelu, tajfunovci pa imajo pičle možnosti za preboj na stopničke v skupnem seštevku.

V pokalnem tekmovanju sta bili septembra že dve dirki. V sosednjem Škednju tekmovali so 13., v Prilipah pri Brežicah pa 20. septembra.
V Posavju je Nick Škorja (85 ccm – mladi) zmagal. V razredu 125 ccm R1 je Borut Bele enkrat osvojil srebro in drugič bron, Dejan Zver pa je na 3. stopnički stal na Konjiškem.

Najboljše rezultate dosegata v odprtem razredu R2 Martin Skela, ki je obakrat zmagal, Uroš Horjak pa je bil najprej 3. in prejšnji konec tedna drugi. V odprtem razredu R1 je ob avtocesti nastopil Aleksander Osek in končal na začelju. Podobno je pri veteranih nad 35 let v Škednju vozil Alojz Vogrinc, ki je bil teden dni kasneje bronast.

Do konca pokalnega tekmovanja sta preostali še dve oktobrski dirki. V skupnem seštevku sta Borut Bele in Martin Skela na 1. mestu, Dejan Zver na 3., Uroš Horjak in Nick Škorja na 5. mestu …

 

 

*na fotografiji Uroš Horjak, ki prihaja z Lažiš pri Dobju

 

Lanski intervju s Horjakom