Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učenci GŠ Skladateljev Ipavcev Šentjur navdušili na Pomladnem koncertu (foto in video)


Začetek pomladi so minuli četrtek s Pomladnim koncertom v Kulturnem domu Šentjur obeležili tudi učenci GŠ Skladateljev Ipavcev Šentjur. Koncert je privabil številne gledalce, ki so spremljali 13 nastopov mladih glasbenikov in skupin.

Zabavna povezovalca programa, Vid Palčnik in Julija Artiček Jovan, sta med pripravami nastopajočih obiskovalcem postregla z marsikatero zanimivostjo, ki sta jo začinila s humorjem. Obiskovalce koncerta sta večkrat nasmejala z izvirnimi in domiselnimi vložki. Učenci glasbene šole so se obiskovalcem predstavili s številnimi glasbili, ki se jih je mogoče učiti na omenjeni glasbeni šoli.

Vid in Julija sta poskrbela tudi za smeh
Vid in Julija sta poskrbela tudi za smeh

Trobilni trio – Žan, Jernej in Izak so naznanili začetek koncerta. Nato je pevski zbor ob klavirski spremljavi zapel pesem J, Bitenca Mamica moja. Poleg pihalnega orkestra, tria flavt, kitarskega orkestra, orkestra harmonik, kvinteta klarinetov in godalne komorne skupine, so se predstavile tudi članice in člani tolkalne komorne skupine. Vrhunec večera je bil nastopa glasbene pripravnice, ki je skupaj z otroškim zborom in ob spremljavi skupine zapela pesem Naši mali sončki.

Obiskovalci so napolnili dvorano KD Šentjur
Obiskovalci so napolnili dvorano KD Šentjur

V uri in pol trajajočem koncertu so učenci glasbene šole prikazali obilo glasbenega talenta, nadgrajenega s trdim delom (vadbo in učenjem). Dokazali so, da je glasbeni podmladek v Šentjurju na pravi poti in prepričani smo, da bomo v prihodnje marsikaterega nastopajočega na Pomladnem koncertu spremljali na velikih glasbenih odrih po Sloveniji, morda tudi izven meja.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli utrinke četrtkovega koncerta učencev Glasbene šole Skladateljev Ipavcev Šentjur. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku.

 
v/t/f: eH