Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni pokal: Šentjur deklasiral Brežice, zmaga Rogatca in Rogaške, Šmarje se poslavlja


dnš mu šentjurVčeraj in danes so se igrale tekme 1. kroga Pokala MNZ Celje v nogometu. DNŠ MU Šentjur so v Brežicah kar desetkrat zadeli nasprotnikovo mrežo. Mons Claudius je po enajstmetrovkah izločil Žaleč, Rogaška je z 2:1 premagala Vransko, drugoligaš Dravinja pa je bila premočna za NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah.

Nogometaši Šentjurja so že po dobre pol ure igre Brežicam dali šest golov. Brežice, ki so v predkrogu izločile Odred Kozje, so bile povsem nedorasel nasprotnik varovancem trenerja Oskarja Drobneta. Končni izid je bil 10:0 v korist Šentjurja. Po tri gole sta dosegla Demir Joldić in Nenad Đaković, dvakrat se je med strelce vpisal Jan Štrukelj, po en gol pa sta dodala David Firšt in Marko Gobec.

Šmarčani so doma izgubili proti Dravinji. V prvem polčasu se mreže niso zatresle, v drugem pa so Konjičani dvakrat izkoristili nespretnost domače obrambe. NK GIC Gradnje Rogaška je v drugem polčasu preobrnil potek srečanja v Vranskem. Naslednji nasprotnik Šmarčanov v Štajerski ligi je pred odmorom vodil z 1:0. Na koncu je bilo 2:1 za Slatinčane. Zmagovalca srečanja v Žalcu so dale šele enajstmetrovke. Pri izvajanju kazenskih strelov so bili uspešnejši igralci Mons Claudiusa, ki so slavili zmago 6:4.

Dodajmo še, da je štorski Kovinar v torek izpadel. Šoštanj je bil boljši z 2:0. V 2. krog so se ob Šentjurju, Rogaški, Mons Claudiusu, Dravinji in Šoštanju uvrstile še Zreče, Krško in Pivovar.

Rezultate in zapisnike tekem si lahko ogledate na spletni strani MNZ Celje

* Slika: DNŠ MU Šentjur se je zanesljivo uvrstil v 2. krog