Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu: Ob polnoletnosti zmaga v Šentjur


kozje openTenis klub Kozje je minulo soboto in nedeljo organiziral tradicionalno, letos že osemnajsto Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu.

Že od leta 1992 dalje je vsaka zadnja avgustovska sobota na teniških igriščih Športnega parka Kozje rezervirana za tenisače, ki se zberejo od blizu in daleč in pomerijo med sabo. Letos se jih je zbralo osemnajst, kar je nekoliko manj kot prejšnja leta, predvsem zato, ker se je za nastop odločilo manj domačih tekmovalcev. So pa podobno kot prejšnja leta tudi letos prišli tekmovalci iz Šentjurja, Brestanice, Šmarja in tudi hrvaške Pregrade. Turnir bi se moral začeti in končati v soboto, ker pa je po približno polovici odigranih dvobojem močan naliv onemogočil nadaljevanje v soboto, so bili zaključni boji najboljše osmerice odigrani v nedeljo.

Na pragu polfinala so ostali Mario Golubić in Dario Zagvozda iz Pregrade, Tomaž Omerzel iz Brestanice in Matej Sok iz Kozjega. Med najboljše štiri pa so se uvrstili trije tekmovalci teniškega kluba Šentjur in domači branilec naslova. Domačin Blaž Hartl, ki je bil najboljši na turnirju že petkrat v zadnjih sedmih letih, je tokrat v polfinalu naletel na bolj razpoloženega Nejca Pepevnika in po treh letih izgubil tekmo na odprtih prvenstvih Kozjega. V drugem polfinalu je bil v bratskem obračunu Aleksander Recko tokrat uspešnejši od Branka Recka, ki je Kozjem osvojil že tri druga mesta. Tekma za tretje mesto je bila tako ponovitev zadnjih dveh final, ponovno pa je bil boljši Blaž Hartl. V finalu pa je bil še enkrat zelo prepričljiv Nejc Pepevnik, ki je tako prišel do svoje prvega zmagoslavja na turnirju v Kozjem, zadovoljen pa je bil tudi Aleksander Recko, ki se je po treh tretjih mestih tokrat zavihtel mesto višje.

t/f: R.G., ŠD Kozje