Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaživela bo južna industrijska cona


 

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je 9. junija slavnostno podpisal pogodbi z direktorjem podjetja CM Celje, d. d., Marjanom Vengustom in izvajalcem nadzora – direktorjem podjetja GINS, d. o. o., Matjažem Mernikom. Gre za dva večja projekta, za ureditev odseka lokalne ceste Žamerk-Loka pri Žusmu, in komunalnega opremljanja industrijske cone Šentjur – jug 2.

V sklopu prvega bo urejenega 965 metrov cestišča s sanacijo štirih plazov. Vrednost te investicije je ocenjena na 282.717 €. Sredstva bodo v celoti zagotovljena iz proračuna.

Vrednost drugega projekta – komunalnega opremljanja industrijske cone pa je 1.456.244 €. Od tega je 848.725 € občina pridobila iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, ostala sredstva pa bodo zagotovljena iz proračuna. Tako bo CMC opremil 6,5 hektarjev gradbenih zemljišč na levem bregu Voglajne, izvedeni pa bodo tudi protipoplavni ukrepi. V sklopu tega projekta bo zgrajena tudi cesta v skupni dolžini 1.200 metrov vključno s pločnikom. Nova industrijska cona bo opremljena s fekalno in meteorno kanalizacijo, vodovodnim omrežjem, javno razsvetljavo ter kabelsko kanalizacijo za elektroenergetsko in telekomunikacijsko omrežje. Namen omenjene investicije je zagotovitev ugodnih pogojev za potencialne investitorje in posledično odpiranje novih delovnih mest v Šentjurju.

jg / Šentjurske novice, 22. 6. 2011

*Na fotografiji je prizor z gradbišča konec junija 

 

Izgradnja Šentjur cone je zelo pomembna

Podpisali pogodbe za komunalno opremljanje industrijske cone in ureditev lokalne ceste Žamerk-Loka pri Žusmu