Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski Rdeči križ gasilcem predal defibrilator


Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah je v četrtek, 14. aprila 2011 prostovoljnemu gasilskemu društvu Šmarje pri Jelšah predalo v uporabo avtomatski defibrilator. Območno združenje ima dva defibrilatorja, ki sta del opreme za ekipi prve pomoči.

Če pride do nenadnega zastoja srca, je najbolj učinkovito oživljanje  z defibrilatorjem. Zato je pomembno, da je ta na javnem prostoru. Odločitev, da Rdeči križ en defibrilator preda v uporabo gasilcem, ki opravijo daleč največ intervencij ob naravnih in drugih nesrečah, zato sploh ni bila težka. Da bodo gasilci znali defibrilator čim bolje uporabljati, bo območno združenje za  30 članov gasilskih društev iz občine Šmarje pri Jelšah pripravilo brezplačno usposabljanje.   

Predsednik OZ RK Šmarje pri Jelšah Vladimir Kamenšek je defibrilator izročil predsednici Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri  Jelšah. Kako  poteka oživljanje z defibrilatorjem, je prikazal učitelj znanj iz prve pomoči Jože Čuješ. Slovesnosti  se je udeležil tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš. 

M.D.