Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Za konec jesenskega dela sezone zmaga Šmarja (video), remi Šentjurja in Rogaške ter poraz monsev


smarje pecaMinuli vikend so nogometne zelenice še zadnjič v letošnjem koledarskem letu gostile ekipe iz 3. slovenske nogometne lige – vzhod in Štajerske nogometne lige. Z zaključkom so lahko najbolj zadovoljni v Šmarju pri Jelšah, kjer so domači igralci vknjižili vse tri točke proti NK Peca, DNŠ MU Šentjur in NK GIC gradnje Rogaška se iz gostovanj vračata s točko, Mons Claudius pa je pred zimo doživel točo golov v Zavrču.

3. SNL – vzhod

Na srečanju v Zrečah so se prvi veselili domači igralci. Alen Žižek je v 23. minuti poslal žogo za hrbet šentjurskega vratarja Gorana Vrejiča in s tem postavil tudi izid polčasa. Tudi v drugem polčasu so gledalci videli gol, tokrat v domači mreži. Alen Lipičnik je v 64. minuti nepravilno igral v svojem kazenskem prostoru in glavni sodnik Darjan Kovačič je pokazal na najstrožjo kazen za Šentjurčane. Uspešen izvajalec je bil Admir Filovič. Do konca srečanja se mreži nista več tresli.

Šentjurčani so, kljub dvema remijema na zadnjih dveh tekmah, še vedno na zadnjem mestu tretjeligaške lestvice. V dosedanjih 13 tekmah so zbrali 6 točk. Predzadnji Stojnci imajo tri, Bistrica in Paloma na 11. mestu pa 6 točk več. Na vrhu so člani NK Odranci z 32 točkami, ki jim sledijo člani NK Simer Šampion in NK Kovinar Štore.

Zreče : MU Šentjur 1:1 (1:0)
Žižek (23′); Filovič (64′ – 11m) 

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska nogometna liga

NK Šmarje pri Jelšah je bil edini klub, ki je minuli vikend igral doma. Po zmagi proti Koroškim gradnjam prejšnji teden jim je tudi tokrat nasproti stala koroška ekipa. Na tekmi z NK Peca so Šmarčani pokazali nekaj lepih akcij in bili v večjem delu tekme boljši nasprotnik. V 8. minuti je Cveto Kosernik našel samega Burima Asllanaja, ki je z rutiniranim strelom žogo poslal za hrbet gostujočega vratarja Aleša Kreuha. Šmarčani so si do konca polčasa pripravili še nekaj obetavnih priložnosti, a je bil vratar vedno na pravem mestu. Do nekaj obetavnih priložnosti so prišli tudi gostje, ki pa so bili v zaključkih premalo natančni. Tudi v drugem polčasu smo videli podobno sliko. Obe ekipi sta si pripravili nekaj priložnosti a se mreži do 77. minute nista zatresli. Takrat je po prekršku nad Asllanajem v kazenskem prostoru glavni sodnik Mitja Lenart pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec je bil David Firšt (glej spodnji video). Gostje so najlepšo priložnost za izenačenje zapravili tik pred zadnjim sodniškim žvižgom. Vratar Luka Lorger je že bil premagan, a je Tadej Stiplošek še pravočasno žogo zbil iz golove črte. Šmarčani so tudi tokrat tekmo končali le z desetimi igralci. V 84. minuti je bil po drugem rumenem kartonu izključen Denis Mraz.

V spodnjem posnetku si oglejte, kako je enajstmetrovko izkoristil David Firšt.

Trenerja NK Šmarje pri Jelšah Ibrahima Neskića smo prosili za oceno tekme in jesenskega dela prvenstva. Kaj je povedal, si oglejte v spodnjem posnetku.

 
smarje peca
Veselje šmarskih nogometašev po zadetku Burima Asllanaja

Slatinčani so za zaključek jesenskega dela sezone gostovali v Pesnici. To je bila tudi edina tekma 13. kroga Štajerske nogometne lige, kjer gledalci niso videli zadetkov.

Povsem drugače je bilo v Zavrču, kjer sta se pomerila prva in predzadnja ekipa na lestvici. Trener Mons Claudiusa Mladen Mikša je po nešportnem doganjanju minulo soboto, ko je po tekmi z Ormožem prišlo celo do pretepa, končalo pa se je z visokimi kaznimi in prepovedmi igranja, imel kar nekaj težav s sestavo ekipe. Tekma je bila rezultatsko odločena že v prvem polčasu, ki so ga domači dobili s 4:0. V nadaljevanju je moral rogaški vratar Damjan Fajs še sedemkrat po žogo v svojo mrežo, domači pa so se veselili visoke zmage.

Pred zimskim premorom na lestvici najbolje kaže Šmarčanom, ki so z 19 točkami na 5. mestu. Slatinčani so zbrali tri točke manj in so na 8. mestu, Mons Claudius je z 8. točkami na 13. mestu, za njimi so le nogometaši iz Gerečje vasi. Na vrhu je ekipa Zavrča, ki je v jesenskem delu prikazala popolno dominacijo in na 13 tekmah kar dvanjastkrat zmagala in enkrat remizirala. 

Šmarje pri Jelšah : Peca 2:0 (1:0)
Asllanaj (8′), Firšt (77′ – 11m)
Izključen: Mraz (84′ – 2 RuK, Šmarje)

Tehnotim Pesnica : GIC gradnje Rogaška 0:0 (0:0)

Zavrč : Mons Claudius 11:0 (4:0)
Fridl (2′, 12′ – 11m, 29′), Čeh (34′, 48′, 66′, 84′), Rumež (49′), Darmopil (51′), Šnajder (73′), Bratkovič (79′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica 

* Na zgornji fotografiji je prizor s tekme v Šmarju, kakršnih na tekmah naših ekip v dosedanjem delu sezone ni manjkalo – ugovori in protesti sodniku

v/t/f: mK