Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prireditveni direndaj ob Tednu otroka


Med paleto najrazličnejših prireditev je najti tudi Teden otroka, ki je program Zveze prijateljev mladine Slovenije, izvajajo pa ga društva prijateljev mladine, tudi na našem območju. Projekt sicer temelji na obeleževanju svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov.

Na spletnem mestu ZPMS so zapisali, da se v Tednu otroka organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, v javnost pa se preko medijev posredujejo sporočila otrok, ki jih pripravi ZPMS na podlagi sklepov Nacionalnega otroškega parlamenta in povzetkov ugotovitev iz Analize klicev na TOM telefon otrok in mladostnikov. 

V Šentjurju je bilo živahno v petek, kjer so se zaradi napovedanega slabega vremena morali umaknili v tamkajšnji kulturni dom. Kljub vsemu so bile na voljo številne aktivnosti kot so športne igre, kolesarski poligon, mala šola manekenstva, lepotni salon z ureditvijo frizur in make upa, poslikava telesa, prepoznavanje in spoznavanje metuljev. To seveda še ni bilo vse, saj so prisotne zabavali številni nastopajoči, za želodčke pa so bile na voljo palačinke, otroci mesta, ki te dnislavi 100-letnico kmetijskega šolstva, pa so lahko raziskali tudi ohišje najsodobnejšega traktorja v Sloveniji.  

Številne prireditve med 3. in 9. oktobrom izvajajo v Rogaški Slatini, kamor vabijo otroke in spremljevalce s širšega območja.

 

 

*Na fotografiji DPM Šentjur je paleta rosnih manekenk