Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroški zbor s Kozjanskega na pevskem tekmovanju v Barceloni do odličnega uspeha (video)


V Španiji so se otroci iz OŠ Planina pri Sevnici ter Lesično udeležili mednarodnega pevskega tekmovanja, kjer so dosegli odličen uspeh.

Učenci iz Osnovne šole Lesično in Planina pri Sevnici so se pred kratkim odpravili v Barcelono, kjer so se udeležili mednarodnega pevskega tekmovanja, na katerem je sodelovalo 50 zborov iz 32 držav sveta. V kategoriji otroški zbori so pod vodstvom zborovodja Mateja Romiha dosegli zlato priznanje. Dan pred tekmovanjem so tam imel tudi koncert.

V Španijo se je skupaj odpravilo več kot 40 ljudi. Učence je spremljalo več učiteljev spremljevalcev in korepetitorka, ki je zbor spremljala na klavirju. Na tekmovanju so namreč morali par pesmi odpeti brez, eno pa s klavirsko spremljavo.

Ob koncu nam je Romih, ki je s svojim zborom tekmoval že v mnogih državah po Evropi, z naslednjimi besedami izrazil zadovoljstvo: “Ko gledaš otroke, kako so veseli, da so to doživeli – tekmovanje in ves spremljevalni del potovanja, imaš potem tudi eno zadoščenje. Ker se je vse po sreči končalo, se potem z velikim zadovoljstvom vračaš nazaj domov.

Koncert pred tekmovanjem:

Otroci na tekmovanju:

Veselje otrok, ko so prejeli zlato priznanje:

Po prihodu v Španijo so se otroci udeležili parade, kjer so poskrbeli za zvoke harmonike in kitare. Tekmovanje pa so seveda izkoristili tudi za raziskovanje Barcelone in okoliških zanimivosti. Odpravili so se na plažo, v akvarij, se sprehodili po mestu in občudovali tamkajšnjo kulturo.

Vir foto: FB/Osnovna Šola Lesično
Vir foto: FB/Osnovna Šola Lesično

In še zahvala ravnatelja OŠ Planina pri Sevnici: