Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ponedeljek, 28. 10.


Objavljamo poročilo policistov PP Šmarje pri Jelšah za teden od 14. do 20. oktobra.

MED ŽALJENJEM GA JE FIZIČNO NAPADEL

V ponedeljek, 21. oktobra so morali posredovati v eni od poslovnih zgradb v naselju Šmarje pri Jelšah, kjer je občan žalil in fizično napadel zaposlenega. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

TRČIL V BETONSKO ŠKARPO IN S KRAJA ODPELJAL

Isti dan so v kraju Bobovo pri Šmarju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik tovornega vozila poškodoval betonsko škarpo in s kraja odpeljal. Voznik je bil naknadno izsleden in je bil zoper njega uveden prekrškovni postopek.

IZ STANOVANJSKE HIŠE JI ODTUJILI RAZLIČNE PREDMETE

V torek so bili obveščeni, da je neznani storilec iz nenaseljene stanovanjske hiše odtujil in si protipravno prilastil različne predmete in stvari. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 4000 eur.

VLOM V POLNILNI STEBRIČEK ZA VODO IN ELEKTRIKO

Isti dan so v naselju Šmarje pri Jelšah obravnavali vlom v polnilni stebriček za vodo in elektriko namenjenem avtodomom. Storilec je iz polnilnice odtujil manjšo vsoto gotovine, medtem ko je na stebričku povzročil za okoli 200 eur materialne škode. Za izsleditev storilca še potekajo aktivnosti.

ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA SPAL NA POLICIJSKI POSTAJI

Prav tako v torek so v kraju Podčetrtek ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal veliko preveč alkohola na miligram v litru izdihanega zraka. Zaradi navedenega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, medtem ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto. Kršitelj je tega dne prenočil na Policijski postaji vse do iztreznitve. Zoper kršitelja so na pristojno Sodišče podali obdolžilni predlog.

NASILJE V DRUŽINI

Policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavamo kaznivo dejanje nasilja v družini, saj je bilo ugotovljeno, da partner nad svojo partnerko že dalj časa izvaja psihično in fizično nasilje, pri čemer so bili občasno navzoči tudi njuni otroci. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Prav tako pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

NEPRAVILNO NALOŽEN TOVOR MU POŠKODOVAL TOVORNO VOZILO

V petek so policisti PP Šmarje obravnavali dogodek, ko je vozniku tovornega vozila pred vozilo skočila srna. Da bi voznik preprečil trčenje, je močno zavrl, ker pa je imel na tovornem delu nepravilno nameščen tovor, je ta zdrsnil in mu poškodoval zadnji del tovornega vozila. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

ZARADI NEPRAVILNEGA PREMIKA Z VOZILOM TRČILA V STOJEČE VOZILO

Prav tako v petek so na bencinskem servisu v Šmarju obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo, ko je voznica tovornega vozila z vozilom zapeljala vzvratno in trčila v stoječe vozilo. Izdan ji je bil plačilni nalog.

MED POPRAVILOM MOTORJA GA JE UDARIL

V soboto so morali posredovati izven naselja Šmarje pri Jelšah, kjer je med popravilom motorja lastnik udaril kolega. Zaradi navedenega mu je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO

Isti dan so v kraju Mestinje obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika osebnega vozila, ki je trčilo v drugo vozilo, to pa je nato odbilo še v vozilo tretjega voznika. V nesreči se ni nihče telesno poškodoval. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Prav tako v soboto so v večernem času bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Lesičnega. Storilec je po vlomu pregledal vse prostore v stanovanjski hiši, vendar pa ni iz nje odtujil ničesar. Pri vlomu je nastala le materialna škoda.

VOZILA KOLO POD VPLIVOM ALKOHOLA

V zgodnjih nedeljskih jutranjih urah je patrulja PP Šmarje pri Jelšah ustavila in kontrolirala kolesarko, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal veliko preveč alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana, zaradi storjenega prekrška pa ji je bil izdan plačilni nalog.

Le nekaj ur kasneje so bili obveščeni, da se v bližini bencinskega servisa v Šmarju nahaja opita ženska, katera je ob prihodu patrulje na kraj ležala na vozišču. Ugotovljeno je bilo, da gre za isto osebo, ki so jo pred nekaj urami obravnavali kot kolesarko. Očitno jo je kolesarjenje močno utrudilo, zaradi česar si je zaželela počitka kar na vozišču. Zaradi navedenega si je prislužila še en plačilni nalog. Nato jo je mož odpeljal domov.

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so v zadnjem tednu obravnavali še manjše prometne nesreče, trčenja z divjadjo in tudi druge manjše dogodke.