Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski policisti preiskali prometno nesrečo s pobegom, ki sta jo povzročili mladoletnici


Policisti so zaključili s preiskavo nesreče s pobegom, ki sta jo v Šentjurju povzročili mladoletnici.

V začetku oktobra se je v podvozu Ceste Leona Dobrotinška v Šentjurju zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročila takrat še neznana voznica e-skiroja s sopotnico. Dekleti sta na hodniku za pešce trčili v dva pešca. Oba pešca sta padla, peška se je v trčenju lažje poškodovala. Dekleti sta se za hip ustavili in se pešcema opravičili, nato pa sta se odpeljali naprej, ne da bi pešcema ponudili pomoč.

Iz Policijske postaje Celje so sporočili, da so šentjurski policisti z ogledom kraja prometne nesreče, zbiranjem obvestil in z informacijami, ki so jim jih na podlagi objav v medijih posredovali občani, pridobili podatke o mladoletnicah, ki sta povzročili prometno nesrečo.

Zoper obe so podali obdolžilna predloga na pristojno sodišče. O kršitvah so seznanili tudi starše mladoletnih deklet.

Ob tem so policisti podali še nekaj nasvetov in pravil, ki jih morajo upoštevati vozniki e-skirojev. Mladoletni vozniki morajo do dopolnjenega 18. leta starosti med vožnjo uporabljati zaščitno kolesarsko čelado. Kjer je mogoče, je potrebno voziti po kolesarskih površinah, v območju za pešce je potrebno upočasniti. Za vožnjo ponoči mora biti vozilo ustrezno označeno z lučmi in odsevniki. Prevoz drugih oseb ni dovoljen, prav tako pa je prepovedana vožnja za otroke do 12. leta starosti. Dovoljena je samo uporaba vozil, ki peljejo do 25 km/h.