Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ponedeljek, 21. 10.


Objavljamo poročilo policistov PP Šmarje pri Jelšah za teden od 14. do 20. oktobra.

POŠKODOVANJE PARKIRANEGA VOZILA

15.oktobra so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je na območju občine Podčetrtek neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval lak na parkiranem vozilu in z vozila odtrgal brisalec. Za storilcem še poizvedujejo. Po zbranih obvestilih pa bodo o primeru obvestili pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA PREBLIZU ROBA VOZIŠČA

Dan kasneje so policisti PP Šmarje pri Jelšah v cestnem prometu obravnavali voznika tovornega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljal v obcestni jarek in trčil v prometno signalizacijo. Vozniku je bila na kraju, zaradi povzročitve prometne nesreče izdana globa.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE

ISti dan je občan na PP Šmarje pri Jelšah naznanil, da mu je bila odtujena registrska tablica. Zbrana so bila obvestila in o primeru obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO DVEH VOZIL

V petek so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja enega od voznikov osebnega avtomobila. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

V soboto so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča, trčil v jarek in se pri tem telesno poškodoval. Zoper voznika je bil uveden postopek o prekršku.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Isti dan so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je na javni prireditvi na območju občine Podčetrtek prišlo do kršitve javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vinjena obiskovalka javne prireditve kršila javni red in mir, ni upoštevala ukazov varnostnikov in jih tudi fizično napadla. Kršiteljica se je ob prihodov policistov pomirila, zaradi kršitev pa ji je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA CEVI IZ GRADBIŠČA

Prav tako v soboto so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o tatvini kanalizacijskih cevi iz gradbišča, ki se nahaja na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s pomočjo vozila iz gradbišča odvlekel PVC kanalizacijske cevi in jih pripravil za odvoz. Storilca je bil pri dejanju zalotil varnostnik in o tem obvestil policijo. Odtujeni predmeti so bili vrnjeni oškodovani gospodarski družbi, zoper znanega storilca pa bo na pristojnem okrožnem državnem tožilstvu vložena kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

V nedeljo so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je bilo na območju občine Bistrica ob Sotli vlomljeno v zapuščeno stanovanjsko hišo in gospodarski objekt. Ugotovljeno je bilo, da je do storitve kaznivega dejanja prišlo v obdobju zadnjega meseca dni. Storilci pa so iz objektov odtujili več različnih gospodinjskih aparatov, starejšo avtomobilsko prikolico in več kmetijskih pripomočkov. Za storilci še poizvedujejo, po vseh zbranih obvestilih bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.