Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V podčetrtškem vrtcu aktivno preživeli teden otroka


Prejšnji teden so po slovenskih šolah in vrtcih obeležili teden otroka, letos s sloganom “otrok, nepopisan list“. Za otroke so pestro dogajanje prpravile tudi vzgojiteljice Vrtca Podčetrtek.

Ob tej priložnosti so ob vrtcu iz zbranega gozdnega materiala otroci izdelali gozdarnico, se igrali v šotoru iz vej, prestopali po ležeči lestvi, sestavljali pot in stolpe iz drevesnih štorov in se igrali z gozdnimi materiali. Obiskala jih je tudi knjižničarka Saša Sotošek, ki jim je v gozdarnici prebrala pravljico z gozdno tematiko ter otrokom predala veliko zanimivosti in ugank iz področja narave in gozda.

Vir foto: Vrtec Podčetrtek

Otroci so se odpravili tudi k lokalnim gasilcem, ki so pripravili predstavitev njihove opreme, gasilskih vozil in jim prikazali intervencijsko vajo. Prav tako so tekom tedna izvajali raznolike druge aktivnosti, kot je likovno ustvarjanje, igranje na igrišču in ogled cirkuške predstave.

Ob koncu sta vzgojiteljici Darja Kokot in Mateja Mraz zapisali naslednje: “Teden je bil prijetno obarvan, kajti iskrice v očeh povedo vse. Predvsem pa smo se trudili, da smo otrokom omogočili bistvo »biti otrok«.

Vir foto: Vrtec Podčetrtek