Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki ŠC Rogaška z vlakom na obisk k predsednici republike


Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina so se v sredo, skupaj s svojimi celjskimi vrstniki, podali na izlet v prestolnico, kamor jih je na pogovor o raznolikih temah povabila sama predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar.

Srečanje je potekalo v Predsedniški palači v Ljubljani, kamor so se odpravili z vlakom.”S predsednico države smo spregovorili o različnih temah, ki so pomembne za mlade in slovensko družbo,” je na šolski spletni strani zapisala dijakinja udeleženka, Špela Petelinšek.

“Dr. Pirc Musarjeva je poudarila, da moramo biti mladi vztrajni in ne smemo obupati pri postavljanju zahtev, ter nas spodbudila k aktivnemu sodelovanju. Pogovorili smo se o športu kot povezovalnem elementu Slovencev in pomenu vključevanja mladih v različne aktivnosti. Dotaknili smo se tudi teme o boljšem povezovanju naroda in politike, kar je pomembno za prihodnost mladih,” dijakinja 3. c opisuje srečanje.

Vir foto: FB profil Šolskega centra Rogaška Slatina

Poleg pogovora je predsednica podelila tudi priznanji za izjemna dela dveh posameznikov – Mihe Deželaka in Cirila Rotarja. Deželak, voditelj na Radiu 1, je prejel priznanje za izjemnost, prizadevanje in prispevek h krepitvi ustrezne družbene zavesti, pomoči in solidarnosti. Rotar pa zahvalo predsednice republike za enkratni dosežek – plemenito dejanje, saj je pogumno rešil človeško življenje.

“Veseli smo, da smo se lahko srečanja udeležili in se imeli priložnost družiti ter fotografirati s tako imenitnimi ljudmi,” Špela Petelinšek zaključuje svoj povzetek srečanja.

Vir foto: FB profil Šolskega centra Rogaška Slatina