Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjursko mladež obiskal tiger Črtek


V okviru letošnjega Tedna otroka so pri Društvu prijateljev mladine Šentjur v sodelovanju z Občinsko zvezo prijateljev mladine Šentjur organizirali igrano predstavo z naslovom Črtek v mestu v izvedbi gledališča KUKUC. 

V predstavi so imeli tudi zanimivo trgovino; foto: Danijel Berden

Kot je zapisal Danijel Berden gre v predstavi za iskrivo zgodbo o mladičku tigru, ki ga otroška zvedavost popelje iz živalskega vrta v veliko mesto. Majhne in velike ozavešča o aktualnih vrednotah trajnostni mobilnosti, ki jih preplete z varnostjo v cestnem prometu. Obravnavane teme v predstavi so bile alternativne oblike prevoza, trajnostna mobilnost, pravila v cestnem prometu, sodelovanje, varnost, odgovornost, prijateljstvo. Otroci oz. »človeški mladički«, kot jih je poimenovala igralka predstave Kaja Žekš, so pomagali Črtku glede pravil v cestnem prometu, da se je lahko varno vrnil domov v živalski vrt.

Utrinek z delavnice po predstavi; foto: Danijel Berden

“Otroci so bili nad predstavo navdušeni. Ne samo, da so med predstavo veselo sodelovali, po njej so še z glavno igralko zapeli in zaplesali,” je zapisal Berden.

V prostorih Razvojne agencije Kozjansko, kjer je bila predstava, so bile po predstavi organizirane  še likovne delavnice. Otroci so ustvarjali ježke iz krompirja, buče iz papirja in praskanke netopirja.

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954. Vsako leto se
začne na prvi ponedeljek v oktobru in traja do nedelje istega tedna.